ACTUALITATEAv. Dan Chitic strânge semnături pentru o „Lege a suveranității”. Printre prevederi:...

Av. Dan Chitic strânge semnături pentru o „Lege a suveranității”. Printre prevederi: interzicerea tăierea pădurilor până-n 2040, amenzi uriașe pentru rețelele sociale care cenzurează, interzicerea vaccinării fără acord scris

Avocatul Dan Chitic a anunțat că strânge semnături pentru a trece prin Parlament o „Lege a suveranității”, care cuprinde 11 puncte. Pentru a intra în dezbaterea Parlamentului, are nevoie de peste 100.000 de semnături.

Cele mai importante prevederi se referă interzicerea defrișărilor de pădure de pe teritoriul României, înstrăinarea activelor statului să se realizeze doar prin lege organică de către Parlament, tratamentele medicale să fie administrate cetățenilor români doar prin obținerea consimțământului scris al acestora, precum pedepsirea prin lege a rețelelor sociale care cenzurează cetățenii români.

Primul punct se referă la interzicerea tăierii „la ras a corpurilor de pădure pe teritoriul României până în anul 2040”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Înstrăinarea activelor statului român „se face doar în urma adoptării de către Parlament cu majoritate calificată a unei Legi organice în acest sens”.

Un punct distinct se referă la tratamentele medicale: acestea pot fi administrate cetățenilor români doar prin obținerea în prealabil a acordului și consimțământului scris al pacienților în urma unei prealabile și obligatorii informări făcute pe baza prospectelor oferite de producătorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgențele medicale”. În mod evident, deși nu explicit, acest punct se referă la vaccinare.

De asemenea, Dan Chitic dorește interzicerea achiziționării de echipament militar din străinătate, „care nu asigură producția offset în România în valoare de cel puțin 40% din valoarea contractului”.

Nu în ultimul rând, avocatul dorește să interzică orice formă de cenzură sau limitare a dreptului la liberă exprimare a românilor „pe rețelele de socializare sau/și în mediul online. Încălcarea prezentei norme legale atrage sancționarea prestatorului de servicii online cu o amendă cuprinsă între 10.000.000 și 50.000.000 €, în funcție de gravitatea faptei”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dan Chitic a motivat astfel acest proiect de lege:

„Este motivul pentru care noi, cetățenii, trebuie să facem ceea ce nu au făcut din nepricepere, din teamă sau ticăloșie reprezentanții noștri în ultimii 30 de ani: să apărăm suveranitatea și independența României prin forțarea adoptării unor legi scrise exclusiv în interesul superior și suveran al cetățeanului român.

Căci noi, „simplii cetățeni”, avem dreptul să propunem Parlamentului adoptarea legilor de care avem noi nevoie. Știați asta? Și nu doar prin „reprezentanții noștri”, ci chiar și în mod direct, nemijlocit!
Da Constituția ne dă dreptul de a avea inițiativa legislativă, de a „forța” Parlamentul să adopte unele legi.
Este motivul pentru care va trebui să începem să facem apel la mecanismele constituționale pe care le avem la dispoziție și, în temeiul articolului 74 din constituție, să ne utilizăm dreptul inițiativa legislativă urmând să propunem legislativului legile de care cetățenii României chiar au nevoie.
Pentru aceasta avem nevoie de minim 100.000 de cetățeni cu drept de vot care să provină din cel puțin un sfert din județele țării.
În realitate va trebui să strângem mai multe sute de mii, chiar milioane de semnături pentru a forța mâna actualei majorități să adopte inițiativele noastre legislative”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...