ACTUALITATEDan Chitic, discursul integral de la protestul din Piața Universității

Dan Chitic, discursul integral de la protestul din Piața Universității

Sâmbătă, 19 septembrie, în Piața Universității a avut un loc un protest anti-măștile obligatorii din școli.

Unul dintre cele mai aplaudate discursuri a fost ale avocatului Dan Chitic, pe care vi-l redăm în continuare.

„Ni s-a spus că libertatea noastră nu a fost plătită scump, cu sânge, de copiii acestui neam, ci ne-a fost dată. Și pentru că ne-a fost dată, au venit să ne ceară pământ și apă. Și noi le-am dat tot: pământul, apa, fabricile, tot! În ultimele luni au venit și ne-au cerut și mai mult: demnitatea noastră. Și noi le-am dat-o!

Ne-au luat libertatea de a ne întâlni cu părinții și frații noștri, ne-au luat libertatea de a merge să vorbim cu Dumnezeu în casa Lui, ne-au luat libertatea să ne întrunim…

Nici atunci nu am zis nimic, nu am zis nici acum când ne-au luat libertatea să ne împărtășim. Și suntem vinovați!

Dar a venit vremea, fraților, să ne dăm seama că e prea departe! Ați mers prea departe! Vreți să ne luați și sufletul! Vreți să luați sufletul acestui neam, copiii acestui neam și noi spunem: până aici! Libertate!

Trebuie să ascultăm sângele care ne strigă de sub tălpi: ei au murit pentru noi și ne-au dăruit libertatea, pe care noi suntem datori, acum și aici, să o apărăm pentru copiii noștri! Libertate te iubim, ori învingem ori murim!

Este prea mult, ați ajuns prea departe! Este gata, s-a terminat cu minciuna pe care vreți să ne facem să o înghițim: totul până la copiii noștri, trădătorilor de neam și țară. Jos dictatura!

Masca este doar o mascaradă, este doar un instrument de supunere: instrumentul de supunere totale a cetățeanului din România și din întreaga lume.

Singurul scop al acestor ticăloși este transformarea copiilor noștri în niște unelte perfecte și obediente, traumatizate și înspăimântate din primii ani de viață. În vedem în care ne uităm la copiii noștri și vedem cum sunt trași cu sfoara, trenulețul…eu nu pot să uit cum românii stăteau la coadă pentru a merge în Germania de către guvernarea lui Iohannis.

Tot ce se face acum se face împotriva intereselor acestui neam. Nu vă faceți părtași acestei măgării fără seamăn. Rămâneți oameni, pentru că va veni vremea când veți da seama pentru fiecare copil, pentru fiecare pacient netratat și lăsat să moară pentru că îndeplineați ordinele șefilor voștri.

Se încearcă să fiți dezumanizați”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite