ȘTIRIDan Barna vrea măsuri mai dure pentru a convinge oamenii: accesul la...

Dan Barna vrea măsuri mai dure pentru a convinge oamenii: accesul la evenimente doar cu dovada vaccinării, fără a exista varianta testării

Vicepremierul și liderul USR-PLUS Dan Barna a declarat, marți seara, că susține orice măsură, oricât de fermă, care ar putea încuraja vaccinarea anti-Covid-19 în România, inclusiv eliminarea variantei testării periodice și contra cost pentru accesul la unele desfășurări publice, informează Agerpres.

„În ce privește vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susțin cu toată convingerea. Adică eu chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar pentru persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea.

Pentru că, da, vorbim de perspectiva unui val 4, care vedem ca în multe țări din lume este deja activ. Vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin, și asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat. Este mult mai molipsitoare, dacă la vechile tulpini, cea originală și cea britanică, dintr-o familie de 5, la cea originală se infectau una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta, Delta, la această ultimă tulpină, se infectează 5 din 5.”, a declarat Dan Barna.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a spus mai apoi că „din păcate” nu se poate vorbi despre vaccinare obligatorie, ci doar despre aceste „măsuri ferme” care să preseze toată populația să se vaccineze.

„Nu există, și o spun din păcate, posibilitatea vaccinări obligatorii, e o chestiune pe care o înțeleg și o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susțin, pentru că e soluția prin care putem cu toții să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situațiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut.”, a declarat Dan Barna, la postul B1 TV.

În Franța, începând cu luna august, oricine va intra într-un spital, restaurant, cafenea, centru comercial, teatru, muzeu, parc tematic, centru cultural sau ia un tren pe distanțe lungi în Franța va trebui să prezinte un permis special de sănătate Covid, care se obține ori prin vaccinare completă, ori prin testare periodică (contra cost). Lucrătorii din domeniul sănătății, al farmaceuticii sau orice voluntar ce se ocupă de îngrijirea persoanelor vârstnice va fi obligat să se vaccineze.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

  1. El zice ca respecta vaxinarea voluntara in schimb propune constrangeri pentru vaxinare. Era bun intr-o schita de Caragiale. Se vede de la o posta ca e o trompeta a cuiva. Oricum nu stiu cine il mai baga in seama. A ajuns la fel de nesemnificativ in afirmatii cum e Turcana. “Cine se aduna incepe sa se asemene!”:))

  2. Idiotul ăsta a uitat că a fost votat în contra pesedeului și nu pentru vreun merit propriu.O să dislpară la fel de repede și definitiv ca fra’su Ponta, cu care a ajuns să semene binișor la năravuri.I-audat coarnele și ăstuia, boală dominantă printre libuseriști.

  3. Alt dement ,mai aveti multi din astia ca m-am plictisit deja.Poate va fi ales intr-o buna zi presedinte ,la romani orice e posibil.

  4. Dan Bârnă sa-si bage toate vaccinurile in el ca sa fie sigur ca nu va mai prinde niciodata niciun virus…oricum face umbra pamantului degeaba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...