ACTUALITATEDan Barna vorbește despre vaccinare obligatorie, protest și pașaportul de vaccinare la...

Dan Barna vorbește despre vaccinare obligatorie, protest și pașaportul de vaccinare la TVR: „Se va întâmpla în mod organic”

Vicepremierul Dan Barna, liderul USR, a declarat, în cadrul emisiunii România 9 de la TVR, faptul că Guvernul nu are în plan o nouă carantină (lockdown), ci noi măsuri de prevenție, conform știripesurse.ro. Acesta a felicitat și „verticalitatea și curajul” edilului Timișoarei, unde are loc prima carantină zonală din România, în 2021.

„Suntem în fața valului 3. E clar lucrul acesta. Avem tulpina britanică identificată, prezentă. E clar că nu poți să blochezi această răspândire. Cum trecem peste asta depinde foarte mult de noi. S-a observat, din păcate, și la nivelul populației, o relaxare și un sentiment că gata, am scăpat. Iată, vedem că nu am scăpat și cifrele, chiar dacă unii indicatori par stabili, vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Ori, din această perspectivă, vor mai fi necesare niște măsuri tocmai pentru a nu face și nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea și nu intenționăm să îl decidem. Nu poți nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot și te asiguri că îți scade… Nu poți să faci asta, pentru că oamenii trebuie să meargă la muncă, pentru că oamenii trebuie să poată să își cumpere alimentele esențiale și lucrurile de care au nevoie.

România a reușit să treacă relativ decent prin această situație, în pandemie, pentru că a luat măsurile cumva mai devreme.

De asta a fost și decizia de la Timișoara. Mai bine iei o măsură nepopulară și îl felicit pe primarul Timișoarei pentru că avut verticalitatea să ia această decizie importantă, chiar dacă oamenii i-o reproșează, pentru că, luând decizia acum, te-ai asigurat că peste două săptămâni nu o să iei o decizie care să dureze trei luni.”, a precizat vicepremierul României, Dan Barna.

În cadrul aceleiași emisiuni, Dan Barna a subliniat ironic „irelevanța” protestelor anti-obligativitate organizate zilele trecute.

„În orice societate există o componentă, din fericire nu foarte numeroasă, care crede că cu ceai de mușețel repari fractura de genunchi. (…)”, spune vicepremierul.

Când a fost întrebat de vaccinarea obligatorie, domnul Barna a evitat să ofere un răspuns concret, spunând că este absolut pro vaccinare, că aceasta este necesară, fiind „un act de responsabilitate” și că nu scrie nicăieri în legea actuală de „vaccinare obligatorie”.

„În momentul în care tu decizi că nu vrei să-ți vaccinezi copilul că așa ai tu chef, fără nicio motivare, fără nicio recomandare a medicului, este o chestiune: Care este dreptul real al copilului? La sănătate sau la șansa părintelui să experimenteze pe spinarea lui? Este o discuție importantă.”, spune liderul USR.

Legat de pașaportul de vaccinare european, demers ce va fi prezentat curând în cadrul Uniunii Europene, Dan Barna consideră că acestea sunt necesare pentru a fluidiza transportul european și internațional.

„Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească și sunt state care pe bună dreptate vor. Și noi ne dorim să nu mai ținem în carantină toți turiștii sau oamenii de afaceri care vin. Dacă oamenii pot să îți dovedească că sunt vaccinați, că au testul făcut, atunci poți să… Are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care și-au asumat vaccinarea sau cei care au și test și vaccinare pot să vină.”, a declarat vicepremierul României, conform TVR.

Din sondajul realizat de Mediafax, reiese faptul că peste 56% dintre respondenți nu sunt de acord cu pașaportul de vaccinare, procente ce ar trebui luate în considerare de liderii români și europeni înainte de luarea unor decizii.

Întreaga emisiune poate fi urmărită aici.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. “La sănătate sau la șansa părintelui să experimenteze pe spinarea lui? Este o discuție importantă.”

  Ticalosia nu cunoaste limite.
  – Din 90′ incoace creste numarul de vaccinuri in ‘programa’. Au fost destule cu probleme, testate neglijent. In unele tari companiile farmaceutice au facut lobby astfel incat sa nu fie culpabile in instante pentru problemele cauzate de efecte adverse, interactiuni pentru care nu au fost testate si alte probleme legate de administrarea vaccinurilor produse de acestia. Doar in SUA s-au acordat zeci de milioane de dolari despagubiri. Cat de odios sa fii sa sustii ca parintii “experimenteaza pe copii”, si nu companiile farmaceutice care si-au pus lacheii sa legifereze oblgativitatea “de facto” a vaccinarii in orice tara li s-a permis.

  „un act de responsabilitate” și că nu scrie nicăieri în legea actuală de „vaccinare obligatorie”.

  Tirania ‘bunelor intentii’. Aproape 800 de ani de la inceputul luptei pentru garantarea drepturilor omului, atatea epidemii, chiar ciuma, si totusi dreptul de a fi suveran asupra propriului corp nu s-a anulat (pana la comunism, ceva cunoscut guvernantilor actuali, nepoti de securisti si tortionari). O epidemie cu 1% mortalitate si deodata constitutia devine facultativa, calcarea tiranica a drepturilor fundamentale imbraca cuvinte manipulative ca “responsabilitate, constiinta” – aceleasi bolsevisme ale “binelui comun”, aceiasi semintii de deaxati.

  Sa citii textul legii propuse. Ca “nu scrie nicaieri de obligativitate” e o viclenie ieftina. E pe principiul, nu vine nimeni sa te intepe cu forta, nu! doar o sa primesti amenzi peste amenzi, o sa iti pierzi drepturile parintesti, dar tot “decizia ta” ramane. Consimtamant viciat. Asa se refugiaza serpii de la raspundere.

  Ni se adreseaza ca si cum am fi incapabili sa citim si sa intelegm implicatiile textului unei legi. Nu este de mirare ca se doreste vaccinarea tuturor cetatenilor ca si vitele, care nu pot trece granita fara dovada injectiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate