ACTUALITATEDan Alexe îl acuză pe Sorin Lavric de „incitare la violență și...

Dan Alexe îl acuză pe Sorin Lavric de „incitare la violență și ură” față de Ucraina pentru că „a îndrăznit” să posteze harta României Mari: Se pedepsește cu închisoarea!

Jurnalistul și scriitorul Dan Alexe a făcut o postare pe Facebook în care îl acuză dur pe senatorul AUR Sorin Lavric pentru că ar fi „incitat la violență și ură” împotriva Ucrainei. Domnul Lavric a postat o fotografie cu mesajul „Uniți sub tricolor”, în care apare și harta României Mari.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „UNITI ISUB TRICOLOR”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ziaristul de la „Radio România Liberă” a motivat indignarea sa prin faptul că incitarea publicului la violență sau ură se pedepsește cu închisoarea între 6 luni și 3 ani. Acesta consideră că afișarea României Mari reprezintă un „atac” la adresa Ucrainei. Totodată, el vede tot acest lucru ca fiind „propaganda Kremlinului”.

„Camera Deputaților a adoptat pe 14 martie un proiect de lege care spune că incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență sau ură se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Avem aici un senator — presupus intelectual — care, în loc să ia poziție împotriva agresării Ucrainei de către Rusia, sugerează, exact în spiritul propagandei Kremlinului, ca România să smulgă la rândul ei părți din Ucraina (deși România e membru în UE și NATO), dar și o parte din Bulgaria (deși Bulgaria e la rândul ei membru în UE și NATO). Asemenea postări încalcă în mod sigur atât codul Senatului, cât și proiectul de lege privind incitarea la violență și ură”, a scris Dan Alexe.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Discuția a mai continuat în comentarii. Întrebat fiind dacă nu ar trebui să „se sesizeze miliția”, Alexe răspunde: „Șefia Senatului mai întâi. Sigur a încălcat el acolo toate codurile deontologice imaginabile”. Nu a precizat, în schimb, care ar fi acele „coduri deontologice” încălcate de senator.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Unii oameni îl cataloghează pe Sorin Lavric, în comentarii, ca fiind „prost”, „criminal”, „trădător”. Dan Alexe continuă să întărească această atmosferă: „Au mai fost acordurile de la Helsinki, există ONU și și nenumărate alte tratate care criminalizează o asemenea atitudine”.

Imediat după izbucnirea conflictelor din Ucraina, în data de 25 februarie, AUR a organizat un protest în fața Ambasadei Federației Ruse la București, unde Sorin Lavric a vorbit despre condamnarea atacului făcut de Putin asupra statului ucrainean.

„Atacul satrapului Putin asupra Ucrainei trebuie condamnat fără șovăire. Eu mă întreb până unde va merge Putin cu acest măcel. Să nu fim naivi, gândiți-vă că Putin nu o să intre în Ucraina ca să stea o săptămână și apoi, copleșit de remușcări, să vină să își ceară scuze, să se retragă”, a spus atunci senatorul AUR.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

 1. dan alexe asta nu era fotbalist? mi-l inchipui pe vremea lui Stefan cel Mare cum ar fi scris la ziar ca Stefan trebuie sa mearga la puscarie ca incita la ura impotriva turcilor, un popor suveran.
  Li se da prea mare importanta lepadaturilor astora.

 2. Esti in eroare ,Putin nu a aprobat niciodata pactul ribbentrop-molotov fie prin simplul fapt ca Rusia actuala nu are nici un castig.Cat priveste Sorin Lavric,conform noii legi promovate peste o Romanie idioata si adormita ,ar trebui bagat in inchisoare ca a tradat Ucraina.Eu va spun demult si nimeni nu vrea sa priceapa,colantarea masinilor Politiei Romane in culorile Ucrainei a fost un semnal la ceea ce ne asteapta.Totul e programat si organizat pas cu pas .Capisci,mamaligarilor?

 3. Dan alexe incita la ura, ar putea ajunge la inchisoare idiotul

  Pe de alta parte pt un lingvist e cam tolomac sa nu stie citi un discurs, sa nu inteleaga ce e incitare la ura si ce nu

  Dan alexe este un
  Putinist care glorifica pactul ribbentrop molotov se pare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate