ACTUALITATEDacian Cioloș îi cere Ursulei von der Leyen să taie finanțările europene...

Dacian Cioloș îi cere Ursulei von der Leyen să taie finanțările europene pentru Ungaria

Grupul Renew Europe, condus Dacian Cioloș (USR PLUS), i-a trimis șefei CE, Ursula von der Leyen, o scrisoare deschisă prin care îi cere să nu aprobe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus de Ungaria.

Solicitarea este motivată de grija că în Ungaria nu există un sistem eficient de combatere a fraudei.

„Doamnă președintă, v-ați străduit să călătoriți prin Europa pentru a înmâna fizic sigiliile de aprobare ale Comisiei pentru planurile naționale de redresare. Ați făcut fotografii cu fiecare lider al cărui plan a fost evaluat pozitiv de către serviciile dumneavoastră. Când veți merge la Budapesta, dorim să puteți strânge mâna lui Viktor Orbán, știind că prietenii săi nu își freacă mâinile de bucurie (…).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru Renew Europe este o prioritate să se asigure că fondul de redresare de 7 miliarde de euro din Ungaria – va fi în beneficiul tuturor maghiarilor și nu al câtorva persoane cu legături politice”, se precizează în scrisoarea trimisă șefei CE, Ursula von der Leyen.

Deși motivația pare justificată de argumente ce țin de o bună gestionare a fondurilor europene, în fapt, să nu uităm în ce context a fost trimis acest document.

Scrisoarea a fost adresată CE la câteva zile după ce Ungaria a fost invitată să părăsească UE, după ce a dat legea prin care interzice promovarea homosexualității, și imediat după aprobarea în PE a raportului Matic.

Cel din urmă fapt nu a trecut neobservat la noi în țară, dimpotrivă, a declanșat un val de revoltă față de anumite prevederi propuse prin rezoluție, cum ar fi drepturi pentru bărbații care rămân însărcinați, accesul la avort sau educarea copiilor în funcție de orientarea lor sexuală.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De altfel, liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, a reacționat în termeni foarte duri la criticile din țară aduse europarlamentarilor USR PLUS care au votat această rezoluție, potrivit RostOnline.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

6 COMENTARII

  1. Ar trebui ca toți maghiarii din România să dezavueze această lichea, acest slugarnic, această lichea care vrea să șantajeze cu bani un popor demn care rezistă eroic unei nebunii colective a marilor puteri …

    Acest pui de securist care o supraveghea pe Doina Cornea, care a trecut de la PUNR-ul lui Funar la PNL și apoi la USR e prototipul lichelei traseiste. Ultimul angajator e Macron și Cioloș execută sarcini de recuperator care merge și bate victima in Parlamentul European.

  2. Coiloș nu are in comun nimic cu Romania. Sa instigi UE impotriva unei tari e un lucru foarte grav. Maine o sa aleaga alta tara daca nu ii convine. Ma intreb cand o sa instige UE impotriva Romaniei(daca cumva nu a si facut-o pana acum). Sper ca reflecteze bine la ce gafa au facut cei care au votat usrplus. Au pus si ei osul ca sa ne conduca niste tradatori anticrestini!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...