sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATECutremurătoarea poveste a celor patru fraţi care trebuie să aleagă între a...

Cutremurătoarea poveste a celor patru fraţi care trebuie să aleagă între a face şcoală şi a munci pentru a-şi câştiga mâncarea de zi cu zi

La doar câțiva anișori, patru fraţi duc pe umerii lor greutățile părinților. Povestea de viaţă a lui Sorin și celor trei frați ai săi exprimă dureri uriașe pe care mulți adulți nu ar putea să le ducă.

În timp ce alți copii de vârsta lor se joacă pe gadgeturi tot mai performante, cei patru frați dintr-un sat din judeţul Iaşi fac sacrificii greu de imaginat pentru într-o societate din lumea civilizată. Ei sunt nevoiți să aleagă între școală și mâncare, între sănătatea mamei şi propria educaţie!

Deși sunt la vârsta la care trebuie să se gândească la jocuri și lecții, Sorin și sora lui Găbița fac sacrificii enorme pentru ca familia lor formată din șase membri ce trăiesc doar din alocații ca să aibă ce să pună pe masă. Tatăl lucrează cu ziua, iar mama este bolnavă și nu poate să muncească. De mai bine de un an de zile femeia se chinuie cu greu să își facă activitățile prin curte însă durerile atroce își spun cuvântul.

Femeia trebuie să facă un RMN pe care din păcate, nu și-l poate permite, însă cea mai mare suferință a sa este atunci când îi vede pe cei mici cum suferă că nu au tot ce le trebuie.

„E greu cu banii. Nu avem cu ce să ne descurcăm, cu spitalul. Aș vrea să mă duc la spital, dar nu am bani să îmi fac RMN. Medicii mi-au spus că trebuie să dau 1.400 de lei ca să îl fac pentru că eu nu sunt asigurată. Nu avem ajutor social. De un an de zile mă chinui așa și nu mă pot duce nicăieri la treabă. Trăim din alocația copiilor. Ei vor multe, dar de unde dacă nu sunt bani. Nici noaptea nu mă pot odihni când stau și mă gândesc că vine iarna, lemne nu sunt, bani nu sunt cu ce să cumpăr. Înainte când eram cu picioarele sănătoase mă duceam în pădure și aduceam, dar cum nu mai pot”, a declarat mama celor patru copii, într-un material publicat de România TV.

Starea de sănătate a mamei sale îl macină teribil pe Sorin, băiatul cel mare care a devenit mult prea devreme bărbatul casei, atunci când tatăl lui este plecat. „Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea, avem lipsuri la școală, cărțile pe care trebuie să le cumpărăm, echipamentele. Eu încerc să învăț, dar câteodată iau cartea de la domnul învățător ca să pot să scriu”, a spus Sorin, cu lacrimi în ochi.

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, pe lângă lipsa banilor, a alimentelor și a rechizitelor familia celor patru frați se confruntă și cu lipsa apei. Micuții sunt nevoiți să care găleți foarte grele de apă pentru trupurile lor plăpânde pentru a avea ce să bea și cu ce se spăla. „Aseară m-a pus mama să car două butoaie de apă. M-am apucat la 15:00 și am terminat la 17:00. Mai cărăm câteodată amândoi, dar nu poate, se roade la mână pentru că e micuță”, a mai spus Sorin.

Cazul micuților a ajuns în atenția unei asociații care a mers în casa lor modestă pentru a afla de ce au nevoie. Întrebată de ce plânge, Găbița, mai mică a lui Sorin a răspuns: „Pentru că e rău! Pentru că nu ne ajung banii pentru tot ce ne trebuie”.

Au renunțat la excursie pentru mâncare

Înainte de vacanța de vară, Sorin și Găbița trebuiau să meargă într-o excursie cu școala, la Iași. Însă, micuții au renunțat la excursie pentru ca ei, frații și părinții lor să aibă ce să pună pe masă.

„Ne-au cerut să mergem la Iași, dar noi nu am avut bani, prețul era mult prea mare, 150 de lei. Cu banii ăia, 150 de lei, puteam să cumpărăm ceva de mâncare decât să ne ducem acolo. trebuia să ne ducem amândoi și n total se făceau 300 de lei. pentru ce să ne ducem când puteam să ne luăm ceva de mâncare așa că am renunțat amândoi”, au spus Găbița și Sorin.

În timp ce majoritatea copiilor de vârsta lui se gândesc la jocuri și modă, cea mai mare dorință a lui Sorin este să învețe și să aibă un purcel în curte.

„De Anul Nou, când taie cineva porcul, când cerem să ne dea și nouă, nu vor să ne dea. Îmi doresc cel mai mult și cel mai mult să pot să învăț și un purcel să îl am în ogradă”, a mai spus Sorin cu lacrimi în ochi.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate