luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATECurtea Supremă din Panama, hotărâre istorică: Căsătoria între persoane de același sex...

Curtea Supremă din Panama, hotărâre istorică: Căsătoria între persoane de același sex NU intră în categoria drepturilor fundamentale ale omului

Curtea Supremă din Panama a decis că este constituțional ca țara să nu recunoască mariajele între persoane de același sex, pentru că acesta nu face parte dintre drepturile fundamentale ale omului, scrie Wion News, citând AFP.

Curtea a luat în discuție această problematică încă din 2016, după ce a fost petiționată de mai multe cupluri formate din persoane de același sex, care au acuzat codul civil din Panama de neconstituționalitate, deoarece recunoaște numai căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

În consecință, aceste cupluri au încercat să forțeze o decizie a Curții care să ateste „neconstituționalitatea” Codului Civil din Panama. În decizia din 16 februarie, Curtea afirmă că „realitatea este că, până acum, dreptul la egalitate în mariaj nu este mai mult decât o aspirație, chiar dacă este una legitimă pentru grupurile implicate nu se încadrează în categoria drepturilor omului sau a drepturilor fundamentale”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Judecătorii au mai adăugat că este obiectiv și rezonabil pentru legiutor să ofere precedență uniunilor capabile să stabilească familii, oferind continuitate umanității și societății. Aluzia este clară la căsătoria dintre un bărbat și o femeie, singura care poate da naștere la prunci.

Reacțiile lobby-ului LGBT au fost de dezamăgire. Ivan Chanis, președintele unei organizații pro LGBT, a afirmat că „sistemul de justiție panamez a refuzat recunoașterea demnității cuplurilor formate din persoane de același sex și a dreptului lor de a construi o familie”.

În schimb, Biserica Romano-Catolică a salutat decizia Curții. În acest moment, Costa Rica este singura țară din America Centrală care recunoaște legalitatea căsătoriilor între persoane de același sex.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. sa nu se intample ca in ’89:
    -dupa invazia americana din Panama
    a izbucnit o revolutie in Romania…….

    (Panama va fi invadata)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE