ACTUALITATECurtea Constituțională a Bulgariei dă o lovitură grea mișcării LGBT: Conform Constituției,...

Curtea Constituțională a Bulgariei dă o lovitură grea mișcării LGBT: Conform Constituției, conceptul de sex este acceptat numai în sens BIOLOGIC

Curtea Constituțională a Bulgariei (foto) a afirmat, într-o hotărâre publicată marți, 26 octombrie, că termenul de „sex” din legea fundamentală a țării poate fi înțeles numai în sens biologic.

Unsprezece membri ai Curții au votat în favoarea acestei hotărâri, numai unul fiind în dezacord. Hotărârea poate fi consultată, aici.

Colegiul Civil al Curții Supreme de Casație adusese în fața Curții de la Sofia întrebarea despre cum ar trebui interpretat acest termen din legea fundamentală și dacă poate avea și alt sens în afară de cel biologic.

Problema vine după ce Curtea Supremă a examinat o contradicție între articolul 8 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului și Constituția Bulgariei, care recunoaște doar sexul, nu și genul.

În 2018, Curtea Constituțională de la Sofia a respins ratificarea Convenției de la Istanbul din cauza referirii la „gen”, pe care nu-l recunoaște.

Decizia de atunci și de azi ale Curții Constituționale din Bulgaria a nemulțumit lobby-ul LGBT din această țară, precum și pe aliații săi politici.

Ei susțin că sexul și genul sunt constructe sociale, astfel încât pot exista bărbați biologici, dar care se declară legal, femei. Și invers.

Pe baza unui astfel de raționament a apărut raportul Matici în Parlamentul European. Bulgaria, ca și România, nu permite niciun fel de parteneriat civil între persoane de același sex.

Conform Constituției Bulgariei, căsătoria poate fi oficiată numai între un bărbat și o femeie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...