vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATECumnata lui Nicolae Ceaușescu, la un pas să fie evacuată din vila...

Cumnata lui Nicolae Ceaușescu, la un pas să fie evacuată din vila RA-APPS. Statul român a acționat-o în judecată și cere despăgubiri

Familia fostului dictator al României, Nicolae Ceaușescu, încă este prezentă în unele litigii pe care le are statul român. Spre exemplu, Elena Ceaușescu, în vârstă de 90 de ani,văduva generalului Ilie Ceaușescu(n.r. fratele lui Nicolae Ceaușescu) este acționată în judecată de statul român pentru că ar fi locuit abuziv într-un apartament dintr-o vilă administrată de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului de Stat(RA-APPS), relatează Fanatik.

Femeia ar fi refuzat să mai achite chiria, pe motiv că imobilul nu mai face parte din patrimoniul statului din 2009. Elena Ceaușescu a continuat să locuiască în această imobil, alături de fiu și noră, chiar și după moartea soțului său, fără a mai avea un contract de închiriere cu RA-APPS, potrivit sursei menționate.

Astfel, statul român îi cere femeii despăgubiri în valoare de 7.037 euro și penalități de 11.055,80 lei. Procesele sunt pe rol și se dispută la Judecătoria Sector 1 București.  RA-APPS a obținut o primă sentință favorabilă, pentru datoriile acumulate până în 2016, însă nu este definitivă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

RA-APPS este aproape de o „tranzacție istorică”, potrivit jurnaliștilor de la Fanatik. Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, dorește să cumpere integral vila în care a locuit demnitarul comunist Ioan Gheorghe Maurer. Prețul nu este la „îndemâna” oricui: patru milioane de euro.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Țiriac locuiește în corpul A din această vilă și a plătit în 2006 suma de 420 000 de euro, unui argentinian care și-a recunoscut dreptul de proprietate în instanță, relatează sursa precizată.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE