OPINIICum poți demite un președinte al demnității noastre?

Cum poți demite un președinte al demnității noastre?

La doar 20 de ani, studentul Octav Bjoza a fost arestat la Iași și condamnat la nu mai puțin de 15 ani de închisoare. Gherla, Văcărești, Jilava sunt doar câteva stații pe itinerariul tinereții sale, purtat pentru simplul fapt că făcea parte dintr-un grup de cincisprezece studenți care în 1958 au îndrăznit să viseze la o Românie fără sovietici.

„Mi-am iertat călăii, care nu de puține ori m-au călcat în picioare. Faptul că am știut să iert și am putut să iert mă fac mai puternic. Pare ceva de necrezut, dar așa simt… Au fost mult mai mulți aceia care au luptat cu adevărat, care au suferit enorm și care și-au pierdut și viețile în această luptă inegală. Dar a fost însă atât de frumos, atât de înălțător, să te sacrifici pentru țară!”,  mărturisea recent acesta într-un interviu.

Iar după toată aceste suferințe și umilințe, la bătrânețe este demis „din pix”, cum se spune. Nu știu la ce butoane răspunde Premierul Florin Cîţu dar cu siguranță demiterea domnului Octav Bjoza, medaliat cu cea mai înaltă distincție „Steaua României”, este o rușine pentru guvern și pentru România. Nu mai spun de partidul pe care îl reprezintă, liberalii din partidul istoric fiind colegii de celulă ai președintelui foștilor deținuți politici .

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fără să exagerez, vorbim de un atac la demnitatea unei personalități ce reprezintă istoria noastră recentă, un act pe frecvența distrugerilor de statui, „Cancel Culture” adaptat sui-generis de premierul Cîțu, pe Dâmbovița. Dacă domnul Octav Bjoza este, fără doar și poate, un reprezentant marcant al rezistenței anticomuniste, mă întreb cine oare ne conduce acum, ce filiere ideologice inspiră actuala guvernare?!

Este o moștenire pe care am primit-o și pe care unii se străduiesc să o îngroape. Dar sunt mulți tineri ce au mers la conferințele organizate cu vocile din rezistența anticomunistă, care au citit memoriile acestora. Cuvântul rostit către aceștia de Octav Bjoza a fost întotdeauna ferm, puternic:  „Nu vă rămâne decât ca și voi, așa cum noi am făcut-o în urmă cu 60-70 de ani, să vă iubiți neamul, patria, tricolorul și credința strămoșească!“

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...