Pe lângă poze, filmările de la nuntă sunt cele care vor completa această zi excepțională. Sunt cele care îți vor permite să te rescufunzi în ambianța de la nuntă a celei mai speciale zile.
La fel ca și un fotograf de nuntă, un videograf specializat în filmări nunți va realiza un veritabil reportaj al evenimentului tău. va captura toate momentele forte, dar și detaliile pentru a realiza cel mai frumos film, unic și personalizat.
Video-ul este un suport imersiv, care îți va permite să retrăiești din plin toate clipele, emoțiile și atmosfera de la nuntă. Alegând un videograf de nuntă, vei alege să obții amintiri de alte dimensiuni pe care pozele nu le pot captura.
Unde poți căuta un videograf de nuntă? Pentru a găsi videograful care va realiza filmul de vis al nunții tale și dacă nu ai un wedding planner la dispoziție, ai mai multe opțiuni la îndemână.
- Prima etapă în căutarea ta Google îți va permite să faci un tur al tuturor furnizorilor din regiune. Dar, fotografii și videografii profesioniști au propriul lor site de Internet. Va trebui deci să îl consulți pentru a le descoperi universul și portofoliul.
- Este o rețea socială care este preferată fotografilor și videografilor. Este o opțiune excelentă deci atunci când cauți un videograf pentru nunta ta.
- Site-urile specializate. Blogurile de nuntă propun și ele mai multe opțiuni din care poți alege.
- Recomandările prin viu grai sau sfaturile și părerile celor care au făcut nuntă deja. Dar și ale clienților care au apelat deja la serviciile
Care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi un videograf de nuntă?
Stilul. Fiecare videograf are propriul său stil. Un stil care poate să fie descompus în trei mari categorii: calitatea imaginii, montajul și colorimetrie. Trebuie deci să analizezi foarte atent aceste trei criterii care vor determina reușita celor mai frumoase amintiri ale tale.
Calitatea imaginii va cuprinde tipul de cadrare (compoziția), latura creativă, mișcările camerei și rezultatul cinematografic.
Al doilea element esențial este montajul. Un element care te va face să vrei să vezi tot timpul filmările de la nuntă. Atenție deci la filmările fără dinamică sau la cele care nu spun o poveste.
Colorimetria este cea care va da rezultatul final și care va permite videografului să creeze cea mai frumoasă identitate vizuală. Există două mari tendințe- fine art – stilul luminos și moody, culori mai degrabă închise.
Feeling-ul. În calitate de viitori miri, cu siguranță că vreți să vă simțiți încrezători și în largul vostru alături de videograf. Pentru asta, o primă întâlnire este foarte importantă, determinantă chiar.
Bugetul. În general, bugetul pentru videograf este puțin mai mare decât cel necesar pentru un fotograf. Tariful poate varia în principal, în funcție de două criterii: durata unui videoclip și timpul de prezență al videografului.
Iar, atunci când stabilești o întîlnire cu videograful, iată care sunt întrebările pe care trebuie să i le adresezi:
Care este metoda ta de lucru pentru o zi de nuntă?
Ai o cameră de rezervă în cazul în care se întâmplă ceva?
Folosești mai multe carduri de memorie?
Cum se realizează înregistrarea sunetului?
Întreabă ce tehnologie de back-up folosește în cazul în care apar unele probleme?
Se pot alege unele melodii?
Dacă întâlnirea te-a convins, nu ezita să ceri o ofertă personalizată și detaliată. Vei avea astfel, toate elementele necesare pentru a lua cea mai bună decizie.
Alegerea unui videograf de nuntă este o etapă importantă în organizarea unei nunți. La fel ca și căutarea sălii pentru nuntă. Fotografiile și videoclipurile sunt cele care vor furniza cele mai importante amintiri.