duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATECum ar fi fost România dacă nu ar fi fost ocupată de...

Cum ar fi fost România dacă nu ar fi fost ocupată de Armata Sovietică? Mircea Eliade- ministrul Culturii, Petre Țuțea- ministrul Economiei, Mircea Vulcănescu- ministrul de Finanțe

Cum ar fi fost România dacă la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial nu ar fi fost ocupată de Uniunea Sovietică?

Mircea Eliade este ministrul Culturii, Eugen Ionescu – directorul Teatrului Național din București, Emil Cioran, rectorul Universității din București, Petre Țuțea – ministrul Economiei și Mircea Vulcănescu, ministrul de Finanțe.

Ei se întâlnesc într-o dimineață a anului 1971, la o cafea, în Cișmigiu. Toate acestea sunt posibile în romanul „Cișmigienii”, scris de Eugen Cadaru și apărut la editura Polirom.

„Eliadesc, scris cu pasiune, romanul lui Eugen Cadaru pare o continuare firească a prozei interbelice, în care se întîlnesc personaje reale și ficționale și marile teme legate de timp, trecere, ritualuri. Atmosfera interbelică, reconstituită riguros în anii ’70 ai unui trecut alternativ, face ca personajele să fie foarte veridice. Eliade, Cioran, Ionescu, Țuțea și Vulcănescu prind viață în discuții care evocă operele lor sau în plimbări tihnite printr-un București idealizat. Scris cu implicare și cu talent, Cișmigienii lui Cadaru este un roman cu temă nostalgică și aspirații înnoitoare, construit atent și fermecător, cu eleganță estetică.” (Doina Ruști)

Un interviu cu Eugen Cadaru a fost prezentat, duminică, de Radio România Cultural, la Revista Culturală Radio.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE