sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATECum anulează cenzorii presei dreptul la liberă exprimare sub pretextul combaterii dezinformării

Cum anulează cenzorii presei dreptul la liberă exprimare sub pretextul combaterii dezinformării

Că în România și peste tot în lume nu există libertate de exprimare nu mai este un secret pentru nimeni.

Jurnaliști, site-uri, bloguri – toate sursele de informare care ar trebui să beneficieze de dreptul de a-și exprima punctul de vedere sunt supuse cenzurii sub un pretext cât se poate civilizat și de democratic: combaterea dezinformării.

Toți cei care se confruntă cu cenzura, sub o formă sau alta, se întreabă cine sunt cerberii care stau și vânează toate articolele și postările.

Întrebarea a primit, zilele trecute, un răspuns, iar acesta este Elisabeta Moraru, CEO Google România.

Iată ce a declarat aceasta:

„Numai în ultimele trei luni ale anului trecut, compania a eliminat 100.000 de videouri Youtube pentru dezinformare, pe tema Ucraina.”

Declarația a fost făcută la la conferinței organizată de G4Media (culmea e că, fiind o publicație care se prezintă independentă, G4Mdia ar trebui să susțină libertatea de exprimare, nu cenzura), pe tema „Noile tehnologii, rețelele sociale și riscurile dezinformării”.

Anul trecut, Google a blocat, în total, reclame de la 300.000 de publisheri, a mai spus Elisabeta Moraru. Printre „eforturile companiei în ceea ce privește lupta împotriva dezinformării”, Moraru a amintit că Google dispune de o rețea de 150.000 de „fact check
-eri”, conform articolului prezentat de G4.Media.

Conferința G4Media pe tema „Noile tehnologii, rețelele sociale și riscurile dezinformării” i-a avut ca invitați pe Dan Tăpălagă, jurnalist G4Media (welcome speech), Marian Voicu (moderator), publisher Veridica.ro, Mircea Nancă, Stratcom Officer, Contact Point for Ukraine and Belarus, European Commission, Elisabeta Moraru, Country Director Google România, Ileana Rotaru, conferențiar universitar, Universitatea Vest, Timișoara, Bianca Toma, director Centrul Român de Politici Europene, Bogdan Manolea, Director Executiv, Asociația pentru Tehnologie și Internet și Mircea Toma, membru CNA.

Conferința a fost co-finanțată de Uniunea Europeană.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Tapalabă e “speaker”.. hahaha. În romînește e Trăncăneală. Toți sclavii ăștia scriu ce li se spune. E suspect că un jmecher de TVR e băgat la înaintare cine pl e Voicu? Ăsta e cu șoroș sau cu populația?

 2. Dezinformare pe naiba! Articole care contrazic narațiunea oficială, ăstea sunt cenzurate! În al 2lea război mondial germanii aveau mass-media așa cum o avem noi acum, o singură narațiune, cea oficială, cea nazistă! Propagandă pur și simplu! De câțiva ani în Europa numai rahatul ăsta “oficial ” îl auzim, restul e “conspirație”! Sincer, sunt sătul de atâta”democrație”! Se pare că “democrația oficială ” nu are nicio legătură cu libertatea.

 3. Uitați-vă atent la job-urile acesto propagandiști:

  majoritatea sunt plătiți de firme străine sau finanțări pe ONG-uri străine.

  Adică interese străine vin să sugrume drepturile constituționale folosind activiști cum foloseau sovieticii toate lichelele dispuse să facă treaba murdară.

  Tine-ții minte pe acești uteciști pe stil nou.

  Incet incet lanțul cenzurii se strînge și ei vor fi vinovați, noii bolșevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE