ACTUALITATE„Cultura anulării” lovește din nou: În Mexico City, statuia lui Cristofor Columb...

„Cultura anulării” lovește din nou: În Mexico City, statuia lui Cristofor Columb va fi înlocuită cu cea a unei femei indigene

Autoritățile mexicane confirmă faptul că o statuie a navigatorului și exploratorului italian Cristofor Columb va fi înlocuită cu cea a unei femei indigene. În locul respectiv va fi plasată o sculptură a unei „femei olmece” a artistului mexican Pedro Reyes, spune primarul din Mexico City, Claudia Sheinbaum, potrivit BBC.

„Tocmai femeile indigene au avut probabil cea mai mare influență în istoria Mexicului și au fost cel mai puțin recunoscute.”, spune ea.

Cristofor Columb, a cărui expediții de la finalul secolului al XV-lea au fost finanțate de Coroana Spaniolă, este văzut ca fiind un simbol al opresiunii și colonialismului, întrucât sosirea sa în America a deschis calea cuceritorilor spanioli.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În videoclipul de mai jos putem vedea cum protestatari agresivi dărâmă statuia lui Columb și o lovesc cu pietre, fluturând steagurile mișcărilor LGBT, „Black Lives Matter” și „Antifa”.

Statuia lui Cristofor Columb va fi „mutată într-un loc sigur, demn și adecvat”, potrivit Institutului Național de Antropologie și Istorie (INAH). Autoritățile au retras statuia în octombrie 2020, astfel încât lucrarea să fie „îngrijită de personal specializat în conservare și restaurare”.

Dar, în loc să o reinstaleze în același loc, va fi trimisă într-un alt cartier al capitalei, pentru a elimina „riscurile privind această piesă de importanță artistică și istorică”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...