joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATE„Cultura anulării” lovește din nou: În Mexico City, statuia lui Cristofor Columb...

„Cultura anulării” lovește din nou: În Mexico City, statuia lui Cristofor Columb va fi înlocuită cu cea a unei femei indigene

Autoritățile mexicane confirmă faptul că o statuie a navigatorului și exploratorului italian Cristofor Columb va fi înlocuită cu cea a unei femei indigene. În locul respectiv va fi plasată o sculptură a unei „femei olmece” a artistului mexican Pedro Reyes, spune primarul din Mexico City, Claudia Sheinbaum, potrivit BBC.

„Tocmai femeile indigene au avut probabil cea mai mare influență în istoria Mexicului și au fost cel mai puțin recunoscute.”, spune ea.

Cristofor Columb, a cărui expediții de la finalul secolului al XV-lea au fost finanțate de Coroana Spaniolă, este văzut ca fiind un simbol al opresiunii și colonialismului, întrucât sosirea sa în America a deschis calea cuceritorilor spanioli.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În videoclipul de mai jos putem vedea cum protestatari agresivi dărâmă statuia lui Columb și o lovesc cu pietre, fluturând steagurile mișcărilor LGBT, „Black Lives Matter” și „Antifa”.

Statuia lui Cristofor Columb va fi „mutată într-un loc sigur, demn și adecvat”, potrivit Institutului Național de Antropologie și Istorie (INAH). Autoritățile au retras statuia în octombrie 2020, astfel încât lucrarea să fie „îngrijită de personal specializat în conservare și restaurare”.

Dar, în loc să o reinstaleze în același loc, va fi trimisă într-un alt cartier al capitalei, pentru a elimina „riscurile privind această piesă de importanță artistică și istorică”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE