Veto-ul dat de Austria României a revoltat, pe bună dreptate, societatea românească. Dar dacă acest veto a servit ca pretext pentru altceva, respectiv accelerarea procesului de federalizare a UE?
Un indiciu în acest sens este oferit de reacția recentă a Ministrului de Externe al României, Bogdan Aurescu (foto). Acesta a declarat că în urma veto-ului austriac, România se gândește să fie de acord cu schimbarea tratatelor europene, în sensul eliminării egalității între membri, chiar dacă România, însăși, pierde dreptul de veto.
„Noi am avut inițial o poziție de susținere a unanimității, pentru că întotdeauna am considerat că statele mici ar trebui să aibă această pârghie la îndemână dacă există o situație în care interesele lor o cer să poată să blocheze o anumită decizie.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
Noi am constatat că România întotdeauna a acționat într-un spirit european și a încercat să găsească formule altfel, decât prin a se opune prin veto, nu cum au făcut alții, precum Austria”, a spus Aurescu, citat de Gândul.
Reamintim că eliminarea egalității între statele membre UE este un deziderat al Comisiei Europene, exprimat încă din luna mai de către Ursula von der Leyen.
Dacă nu ar fi existat dreptul de veto, Polonia nu ar fi putut bloca impunerea unei legislații pro LGBT la nivelul UE, așa cum a făcut-o recent. Eliminarea acestui drept de veto ar însemna că voința marilor puteri din UE s-ar realiza fără opoziție.
Poziția MAE este, în acest context, pur și simplu de neînțeles. Fiind evident că fiecare țară își urmărește propriul interes, România ar alege să renunțe la interesul său, în favoarea celui dictat de „majoritatea calificată”, adică de marile puteri și aliații lor. Practic, un pas mai aproape spre Statele Unite ale Europei.
Astfel, votul Austriei ar putea fi pretextul perfect sub care guvernul de la București să adopte poziția Comisiei Europene pe tema schimbării tratatelor UE și s-o „vândă” publicului din România.
Așa s-ar explica de ce Comisia Europeană nu a făcut niciun fel de presiuni asupra Austriei pentru a-și schimba votul, deși anterior se pronunțase asupra îndeplinirii de către România a condițiilor tehnice pentru aderarea la Schengen.
Aurescu să rezolve problema cu migrația ilegală în romania decît să dea vina pe alții, pe Austria. ce inepții dă acest personaj insalubru e de necrezut
Perciunatul ăsta nu poate fi eliberat prin muncă? CE LUĂRI DE POZIȚIE VA AVEA CIUMA ROȘIE?
Malefic…
Hai sa vedem despre ce e vorba
De peste 1 an Germania si Franta cer ca deciziile sa nu se mai ia in unanimitate. Ceea ce ii doare cel mai tare: vor ca ele sa hotarasca SINGURE cati migranti sa intre in Europa si cum sa fie distribuiti.
Reactia din estul Europei a fost de ferma incat “am renuntat pentru moment”, cum s-a exprimat vizionarul din Paris.
Iata insa ca ROMANUL aurescu “se gandeste sa fie de acord”, cum atat de gingas se exprima el? Vedeti ce ni se pregateste?
Hai sa vedem despre ce e vorba
De peste 1 an Germania si Franta cer ca deciziile sa nu se mai ia in unanimitate. Ceea ce ii doare cel mai tare: vor ca ele sa hotarasca SINGURE cati migranti sa intre in Europa si cum sa fie distribuiti.
Reactia din estul Europei a fost de ferma incat “am renuntat pentru moment”, cum s-a exprimat vizionarul din Paris.
Iata insa ca ROMANUL aurescu “se gandeste sa fie de acord”, cum atat de gingas se exprima. Vedeti ce ni se pregateste?
Nu „regimul s-a răzgândit”, ci i s-a făcut o propunere de nerefuzat. Orice/oricine are un preț, n-ați uitat, nu ?
Cea mai buna solutie este,Roexit.
Asa este doar ca traim in Romania iar romanul da la schimb patriotismul la orice ora din zi si din noapte pe prostie si coruptie.