marți, ianuarie 31, 2023
OPINIICu cine se luptă IICCMER?

Cu cine se luptă IICCMER?

Am rămas stupefiat aseară, când am citit comunicatul semnat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICCMER) împotriva Cenaclului Flacăra și a lui Adrian Păunescu.

Greu mă uimește ceva zilele astea, dar mesajul semnat de șeful IICCMER a avut darul să mă revole.

Cum, mă nene: s-au terminat de investigat toate atrocitățile din închisorile comuniste? S-au încheiat condamnările măcar la nivel de comunicare publică a tuturor torționarilor odioși?

S-au descoperit și reînhumat creștinește toate rămășițele omenești îngropate de-a valma, în gropi comune?

S-au făcut publice numele tuturor delatorilor și a celor care au contribuit la arestarea și uciderea elitei noastre interbelice?

Având în vedere că răspunsul la toate aceste întrebări, dar și altele, este „NU”, ce i-a venit șefului IICCMER să se certe cu un EVENIMENT PRIVAT care nu celebrează sau pomenește comunismul în niciun fel?

I-a venit că s-a gândit el cum s-ar putea remarca și a făcut-o în cel mai prost mod cu putință: „semnalizând virtutea”. Domnul Șandru Daniel s-a gândit să arate cât de woke este el și cum veghează asupra României pentru a identifica posibile crime.

Evident, doar crimele cu voie de la stăpânire. N-am auzit IICCMER-ul să se revolte că în centrul Clujului există o cafenea dedicată criminalului de Che Guevara. Sau că se vând numeroase obiecte care-l venerează pe acest notoriu criminal.

Nu, problema IICCMER este „Cenaclul Flacăra”. Și Adrian Păunescu. Vezi-Doamne, cenaclul ar fi fost folosit pentru propaganda regimului Ceaușescu. Bun, e clar că așa a fost. Dar e cineva care-și amintește asta dintre cei care au fost acolo? N-am auzit pe cineva să spună: „Băi ce mișto era la Cenaclu, că auzeam ode la adresa lui Ceaușescu”. Dar pe toți i-am auzit amintindu-și cu bucurie de poeziile și cântecele auzite acolo. Multe dintre ele, în premieră!

Ca o paranteză: toate evenimentele culturale sau artistice aprobate de statul român sunt puse ÎN SLUJBA regimului politic, într-un fel sau altul. Însuși șeful IICCMER este numit politic și cântă ode partidului. Despre ce vorbim? Închid paranteza.

Știți care era profilul cântecelor și poeziilor de la Cenaclul Flacăra? Erau patriotice oameni buni! Vorbeau de frumusețea țării, de apărarea ei, de iubire între oameni, despre tradiții, de continuitatea noastră aici.

Știați că în fiecare iarnă ascultăm colindele lansate de Hrușcă la Cenaclul Flacăra? Să le interzicem, pentru că Hrușcă este un produs al unui fenomen propagandistic pus în slujba unui „regim barbar”. Vă dați seama? Khmerii roșii, care au măcelărit un sfert din populația Cambodgiei sunt nimic pentru lângă Cenaclul Flacăra: „barbarii” lui Păunescu puneau colinde și poezii patriotice!

De fapt, cu asta se luptă IICCMER: cu sentimentul național pe care-l transmitea Cenaclul Flăcara. Cu cântecele istorice și poeziile interzise relansate de Adrian Păunescu. IICCMER și nicio instituție nu au nicio obiecție față de distrugerea vieților tinerilor care se duc la Untold, Neversea și alte festivaluri. Drogurile și mințile pierdute sunt bune, sunt civilizație.

De ce nu putem să luăm ce e bun din ce-a fost? De ce trebuie să demolăm tot ce fac „ceilalți”?

Apropo, pentru că IICCMER este în subordinea premierului Nicolae Ionel Ciucă, am un mesaj pentru domnia sa:

Domnule general, ca oștean și ca oltean, ați cântat de o mie de ori „Treceți batalioane române Carpații”. Pentru asta trebuie să-i fiți recunoscători „poetului de curte”, Adrian Păunescu. El a (re)descoperit cântecul la finalul anilor 70 și s-a dus personal la Ceaușescu pentru a-l putea cânta public. Iar de-atunci, șase din cele nouă strofe ale cântecului pe care l-ați cântat dvs și soldații dvs de atâtea ori, i se datorează lui Adrian Păunescu. Pe care subordonatul dvs, azi, îl jignește. A fost Păunescu mai „de curte” decât intelectualii lui Băsescu? Vă reamintesc că aceste minți strălucite au girat regimul care a gonit din țară mai mulți oameni decât războiul din Siria. Au „cântat” regimul unuia care le-a spus medicilor să plece, că n-are cu să-i plătească.

Dacă vă susțineți subalternul, domnule General Ciucă, atunci interziceți Armatei Române să mai cânte „Treceți Batalioane Române Carpații”.

Dați ordin să se cânte „Internaționala globalistă”, să știm o treabă!

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Daca e să fim cinstiți pana la capăt păi vreau să ii vad pe cei de la IICMER cum explica faptul că propagandiști comuniști dovediți ca de exemplu Alexandru Florian sau Vladimir Tismaneanu sunt in continuare in poziții cheie in cadrul statului roman din ultimii 30 de ani care zice-se ca a condamnat oficial regimul comunist ! Deci cum justifica asta acest institut sustinut tot banii contribuabililor romani?

  2. asa e cand cei care au facut genocidul comunist iti pun sef la iccmer. Teoretic ein subordinea premierului, dar in realitate si premierul e legat la maini.

  3. Șandru Daniel a dovedit ca este un rebut. Tragedia este ca noi platim impozit ca acest patruped sa aibe un salariu nesimtit. Asta trebuie verificat cu ce s-a ocupat in perioada comunista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate