luni, aprilie 15, 2024
OPINIICu ăștia defilăm?

Cu ăștia defilăm?

Nota bene: Dacă iubiți PNL, nu citiți asta!

Clasa politică actuală a picat multe examene. Dacă i-am compara cu o clasă școlară, rata de promovabilitate ar fi redusă, vai de noi și de țara asta minunată, bogată în resurse de tot felul și cu oameni frumoși!

Avem un premier cu un comportament reprobabil la volan și față de o bancă al cărui client era. Habar nu are cât costă o pâine. Ferice de el, nu mănâncă așa ceva! Dânsul trăiește cu și se satură din buna guvernare a țării (pentru care și-ar da viața), nu are nevoie de hrană, ca noi restul, oameni sărmani, ce trăiesc pe credit, de la o lună la alta. Și din cauza excelentelor guvernări postdecembriste. Toți ce ne-au condus în ultimii 31 ani merită o statuie, și-au jertfit viața personală, familia și propriul interes pentru a face din România o țară ca nicăieri alta.

Apropo de ridicarea de monumente, avem un președinte care ridică la Sibiu statuie unui criminal, batjocorind eroi ai neamului ca Horea, Cloșca și Crișan. De ce nu mă miră? E același președinte care lipsește constant de la evenimente naționale importante. Sau pentru care familia formată din bărbat și femeie nu e relevantă (de importanță strategică) și e apărată de fanatici religioși… Prost am fost cândva să cred că răul mai mare era dl Ponta!

Ce au în comun cei doi de mai sus? Provin din același partid, PNL. A mai rămas oare ceva aici din moștenirea Brătienilor?

Avem un ministru de finanțe care habar nu are cât e salariul minim. Prieten bun cu premierul, nici unul, nici celălalt nu au demonstrat până acum competența necesară pentru funcțiile pe care le ocupă vremelnic. Deși gorjean de-ai mei, mi-e rușine cu asemenea ministru!

Dacă tot am vorbit de dl Cîțu și dl Vîlceanu, să nu uităm și pe domnișoara Mareș. Da, aceeași care îndemna la boicotul Referendumului din 2018. Aceeași tânără ajutată să ajungă unde este de dl Orban, care acum face parte din #echipacâștigătoare și a șters de pe o rețea de socializare toate postările vechi de susținere pentru fostul protector. Îi amintim că roata se întoarce și trădătorii de trădare parte vor avea. Când e vorba de câștig (de cașcaval, de faimă, de ambele, de altceva? Nu mi-e clar ce vrea să câștige premierul, dar aș pune pariu pe casele dlui Iohannis că urmărește câștigul României, dacă va ajunge președinte PNL.), principiile sunt negociabile?

Apropo de principii care nu sunt negociabile, mi-am amintit de coperta paginii dnei Anisie la un moment dat. De când e și dânsa în echipa câștigătoare, dl Cîțu e The Good (face totul la superlativ), dl Orban e The Bad (merită cearta dnei anterior amintite, că a uitat ce a făcut pentru ei președintele  actual al țării), dar cine e The Ugly? Urât e partidul din care fac toți parte și pentru a cărui președinție se luptă doi oameni, mai tare ca Zmeul și Greuceanu. Le pasă oare de ce cred votanții lor și noi ceilalți despre felul în care se duce lupta asta internă, care face doar rău imaginii PNL? Dacă ar fi alegeri interne anual, atunci PNL ar ajunge sub 10% până în 2024. E o bătălie pe viață și pe moarte, atât pentru viața politică viitoare a combatanților, cât și a partidului lor? Nu știu ce părere aveți, dar mie mi-e greață de tot circul ăsta anterior Congresului PNL. După el, țara va fi pe mâini bune, criza demografică va stagna, exodul de creiere va fi stopat, profesioniștii din varii domenii vor fi apreciați și plătiți pe măsură, statul nu ne va mai impozita nesimțit munca, facturile la utilități vor scădea, românii se vor întoarce din pribegie cu milioanele… De coșmar (pardon, de vis), vom avea parte de o guvernare de vis. Ne vom dori să nu ne mai trezim!

Am uitat să zic două vorbe și despre dl Orban. Nu Viktor, cel demn de laudă (în unele inițiative ale sale și felul în care se opune batjocurii celor din UE), ci al nostru, Ludovic. Cel ce s-a trezit peste noapte ca tradiționalist, viteaz apărător al nostru împotriva progresismului nociv al dlui Cîțu. Păcat că e doar de conjunctură!

Apropo de oameni de valoare din PSD (pardon, PNL), să nu uităm de dl Chirica de la Iași. Trebuie amintiți și alții, se știu ei, care ne vorbesc de apărarea familiei, dar au amantă sau conduc sub influența alcoolului. Cât despre votul unora (nu doar PNL-iști) din Parlamentul European (o dictatură modernă, unde e opoziția în PE?), nu mai zic nimic. Deși reprezintă acolo România, își taxează propria țară (Dle Cioloș, nu fiți egoist, nu e vorba doar de dvs. sau Renew!) sau votează contrar valorilor tradiționale ale poporului din care fac parte.

Dacă PNL e partid de dreapta, m-apucă dragul de stânga (?), unde (foști) comuniști au încă multă influență (și nu doar acolo). Că tot vorbim de stânga, mi-e silă când mă gândesc la moțiunea de cenzură și blatul PSD-PNL. Și dacă am menționat dreapta din România, o declarație recentă a dlui Barna de la USRPlus bate orice banc bun, afirmând că partidul său o va câștiga. Da, vorbim de același partid care vrea parteneriate civile, educație sexuală comprehensivă în școală, căsătorii homosexuale, avort, lipsa adresei din buletin, ideologie LGBT+etc… Asta în condițiile în care diverse partide conservatoare (am în minte cel puțin 2) sunt, pe nedrept, acuzate că sunt de extremă dreapta!

În timp ce scriam, am mai primit o știre despre o declarație a dnei Turcan. Uitasem, involuntar, de dânsa, alt lider PNL de ispravă. O să îmi setez memento pe telefon să îi reamintesc și la anul să nu uite de cadou și un sincer  ,,La mulți ani!” de ziua baronului. Da, a greșit președintele că i-a ridicat statuia din timpul vieții.

Și lista poate continua, e multă mizerie la vedere sau sub preș în PNL. De aceea, apreciez oamenii de bună credință și pro-valori din PNL (unii cunoscuți mie, alții mai puțin, dar nu includ aici pe dl Rareș Bogdan sau dna Alina Gorghiu) care nu calcă pe aceleași poteci rătăcite ca mulți (!) din liderii de astăzi ai partidului, ci se aseamănă în cuvânt și faptă vrednicilor oameni politici din PNL-ul de odinioară. Ei nu pătează onoarea și obrazul unui partid care scria cândva istorie. Astăzi, istoria o scriu alții, iar lideri din PNL vor fi dați uitării definitiv ca unii ce nu au dus lupta cea bună, ridicându-se împotriva credinței, valorilor și bunăstării neamului din care fac parte și strămoșii lor. EI, în frunte cu domnul președinte, dovedesc contrariul prin acțiunile lor!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE