duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATECTP spune că „Miercurea alarmelor” inițiată de IGSU „nu este doar un...

CTP spune că „Miercurea alarmelor” inițiată de IGSU „nu este doar un exercițiu” și vorbește de „o lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului”

Cristian Tudor Popescu scrie că „miercurea alarmelor”, exercițiul prin care IGSU pornește alarmele în toată țara, în fiecare miercuri, „nu este doar un exercițiu”, contextul fiind problemele pe care Moldova de peste Prut cu o posibilă amenințară militară din partea Rusiei.

„Care este problema numărul 1 a României în clipa de față? Prețurile la alimente și energie? Situația grea a agriculturii? Legile Educației și protestele sindicatelor din învățământ? Absorbția fondurilor PNRR? Pensiile speciale? Rotația lui Ciucă și Ciolacu, unul în jurul cozii celuilalt? Prima poziție în Europa pe care o deține România în privința mărimii totale a șpăgilor din spitale? Bâstroe?

Nu. Oricât de apăsătoare ar fi toate acestea, vulnerabilitatea maximă a României este Republica Moldova. Deși Basarabia și România nu sunt o singură țară, o lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului. Ziua sirenelor de alarmă, care au răsunat ieri în Capitală, nu e doar un exercițiu.
Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă planul inițial, de cucerire a Ucrainei în câteva zile, în pas de gâscă, i-ar fi reușit lui Putin. Moldova ar fi fost ocupată apoi de trupele rusești în 24 de ore, pentru protejarea etnicilor ruși, mâncați pe pâine de ferocea Maia Sandu, la comanda NATO”, a scris CTP pe facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În continuare, CTP afirmă că rușii nu se vor da în lături de la nimic pentru a ocupa Moldova, inclusiv o lovitură de stat.

„Pentru că Ucraina se încăpățânează să reziste hoardei ruse, Putin nu poate ocupa militar Moldova. Dar nu se va da în lături de la nicio formă de agresiune hibridă, de la sabotaj economic, organizare de mișcări violente, asasinate politice, montarea unei lovituri de stat pentru a obține controlul”, a scris CTP pe facebook.

Fără să aibă nici cea mai mică dovadă, CTP afirmă că Rusia s-ar folosi de Basarabia, dacă ar ocupa-o, pentru a sprijini partidul AUR.

„Din acel moment, rușii ar avea o bază prețioasă de operații la granița NATO și în spatele Ucrainei. Atacuri hibride pot fi lansate asupra României – pomparea financiară, logistică și propagandistică a partidului AUR și celorlalte formațiuni anti UE și NATO, încurajarea mișcărilor extremiste maghiare din Transilvania, amestecul în alegerile din 2024, cu metode testate în SUA. Scopul: transformarea României cel puțin într-o Ungarie sau Austrie, săpând astfel un culoar troian rusesc în Europa, de la Marea Neagră, până la granița Germaniei”, a notat fostul jurnalist.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

  1. aur e antieuropean din buze dar in niciun caz prorus, dimpotriva. Mai degraba proamerican, ca si aia sunt antieuropeni. Daca le analizam oamenii nu au profil rusofil, ci sorosist.

  2. Oamenii nu-i mai cred că este război și atunci minciuna trebuie întreținută cumva.
    PS Dacă era atac aerian la Kiev cînd a fost Biden pe străzi , nu circ cu sirene, gărzile l-ar fi extras pe sus într-o clipită.

  3. Să spui că Putin pompează mari resurse inspre AUR e o neghiobie. Alinierea anti UE este deja făcută.
    Atăta timp cât UE pompează bani aici nu există cea mai mică șansă pentru pcr2 să ajungă la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate