ACTUALITATECroația: Un bărbat care a căzut de la o înălțime de 3...

Croația: Un bărbat care a căzut de la o înălțime de 3 metri a fost declarat mort de coronavirus

Un muncitor din construcții care a murit după ce a plonjat de pe o scară de 10 metri în Croația a fost de fapt ucis de coronavirus, au spus medicii într-un raport, informează Ny Post.

Bărbatul de 51 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit,  a căzut într-o curte în timp ce construia o casă la începutul acestui an și a suferit tăieturi și vânătăi la cap, potrivit Journal of Forensic Pathology.

Constructorul a fost declarat mort la fața locului, dar o autopsie a dezvăluit ulterior că COVID-19 a provocat indirect accidentul, deoarece efectele bolii l-ar fi dezorientat, notează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În timpul autopsiei, medicii au descoperit că porțiuni mari de plămâni ale bărbatului erau blocate. Descoperirea i-a determinat pe oamenii de știință să concluzioneze că a suferit de sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS) – o afecțiune care pune viața în pericol și poate fi cauzată de COVID-19.

„Pe baza tuturor constatărilor, decesul a fost considerat natural, cauzat de COVID-19”, notează raportul. De asemenea, bărbatul a dat rezultate pozitive pentru virus.

Medicii au stabilit ulterior că boala, care împiedică curgerea aerului în plămâni, să fi provocat probabil căderea acestuia, potrivit jurnalului. În cele din urmă, decesul trebuie înregistrat ca o deces prin COVID-19 în conformitate cu orientările Organizației Mondiale a Sănătății, precizează sursa citată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...