duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATECriza energetică | Olanda restricționează dușurile cu apă caldă la maximum 5...

Criza energetică | Olanda restricționează dușurile cu apă caldă la maximum 5 minute. Franța redeschide o centrală pe cărbuni și, pentru a atrage personal, statul oferă prime de 5.000 de euro celor care vor să lucreze acolo

La doar o zi după ce Uniunea a adoptat planul de economisire a energiei cu 15%, statele membre au și introdus primele măsuri.

Franța, Germania și Italia sunt doar câteva țări care au început raționalizarea, de la recomandări pentru dușuri mai scurte până la stingerea iluminatului public. Însă nu toți cetățenii sunt de acord cu austeritatea.

Hoteluri, supermarketuri, gări și aeroporturi… Pe rând, toate au reglat termostatele din interior la temperatura de 27 de grade, iar la iarnă nu vor arăta mai mult de 19 grade. Este prima măsură pe care guvernul spaniol a adoptat-o rapid, după intrarea în vigoare a planului Uniunii Europene.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Spaniol: “Va fi imposibil, pentru că acum, aici, sunt 18 grade. Dacă trecem la 27 de grade, vom transpira toată ziua. Frigiderele dau multă căldură și clienții se vor plânge, nimeni nu va mai intra.”

Și serile prin oraș vor fi mai puțin plăcute

Noaptea, după ora 22:00, în clădirile de birouri niciun bec nu mai trebuie lăsat aprins, iar iluminatul vitrinelor, al clădirilor publice și al magazinelor este și el întrerupt.

Spaniol: “Dacă te hotărăști să vii pe Grand Via și totul este stins, o să te întrebi ce rost mai are să te plimbi.”

Cei care nu vor pune în aplicare noile reguli riscă amenzi usturătoare, de până la 100 de milioane de euro.

Pedro Sanchez, prim-ministrul spaniol: “Chiar dacă Spania este mai pregătită datorită poziției geografice, în comparație cu alte țări, care sunt mult mai dependente de gazul rusesc sau de sursele de energie rusești, precum Germania, Italia și alte țări din Europa Centrală și de Est, Spania are și un angajament de solidaritate cu restul țărilor europene.”

În Germania, autoritățile au anunțat că, în clădirile publice, săli de sport şi piscine, apa caldă nu va mai fi disponibilă, iar în Olanda, dușurile cu apă caldă nu trebuie să dureze mai mult cinci minute. Și Franța a anunțat restricții: terasele exterioare ale cafenelelor și barurilor nu mai pot folosi aerul condiționat vara, sau radiatoare iarna. Tot în Hexagon, se va redeschide o centrală pe cărbuni și, pentru a atrage personal, statul oferă prime de 5.000 de euro celor care vor să lucreze aici, conform ObservatorNews.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE