ȘTIRICriză demografică! Președintele INS: În 1989 eram 23 de milioane, acum abia...

Criză demografică! Președintele INS: În 1989 eram 23 de milioane, acum abia 19. Atunci se nășteau 360.000 de copii pe an, acum aproximativ 180.000

Președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, a oferit câteva detalii despre viața de statistician, pe care a descris-o ca fiind „frumoasă, dar nu prea bănoasă” și a adus la lumină câteva cifre îngrijorătoare în ceea ce privește demografia României, într-o emisiune la Aleph News.

Încă suntem peste 19 milioane de români rezidenți în țară, în schimb cifrele sunt într-o continuă scădere.

„În anul 1989, România avea peste 23 de milioane de locuitori și în decurs de 30 de ani, pe care naturală sau prin migrație internațională, am pierdut peste 4 milioane de locuitori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astăzi vă pot spune, cu destul de multă exactitate, populația rezidentă a României – și aici pot să revin să aduc unele clarificări – la 1 ianuarie 2021 este de 19.180.000. Care este clarificarea?

În populația rezidentă includem românii care sunt în România, dar și cei care sunt plecați în străinătate, mai puțin de 12 luni. Migrația, conform definiției Eurostat, cuprinde cetățenii români plecați în străinătate pe o perioadă mai mare de 12 luni.

Poate de aici apar și acele controverse. Suntem sau nu suntem 19.200.000? Sau este și întrebarea cealaltă: de ce statistica oferă și a doua populație, populația după domiciliu, egală cu 22.100.000?

Pentru că aceștia au un domiciliu în România și sunt foarte importanți, indiferent că sunt aici sau sunt plecați în străinătate.”, a precizat Tudorel Andrei.

Statisticile oficiale arată și un declin major al natalității, întrucât în 1989 se nășteau 360.000 de copii, iar anul trecut s-au născut abia 180.000. Tudorel Andrei spune, în schimb, că legile referitoare la nașterea copiilor în timpul lui Ceaușescu erau mai dure pentru a crește populația, fapt ce explică numerele ridicate de atunci.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Să nu uităm ce însemnau anii dinainte de 1989. Însemna o intervenție forțată în viața fiecărei familii pentru a crește populația României. Practic, persoana avea foarte puțini factori de decizie în a accepta sau a nu accepta un copil.

După 1989 s-a schimbat radical. Dacă în ‘89 aveam în jur de 360.000 de copii născuți an de an, am ajuns, în 2020, să avem undeva în jur de 180.000 de copii născuți.”, a declarat președintele INS.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...