duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATECristian Terheș: PSD îi minte români cu privire la votul pe care...

Cristian Terheș: PSD îi minte români cu privire la votul pe care l-au dat în Senat pentru suprimarea Constituției României

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Cristian Terheș acuză PSD că minte românii cu privire la votul pe care l-au dat ieri în parlament cu privire la suprimarea Constituției.

„Punctajele sunt validate de Robert Cazanciuc, cu acceptul lui Marcel Ciolacu, și sunt aproape identice cu punctajele promovate de Cătălin Predoiu și cei din PNL. Aveți aici dovada că PSD și PNL au devenit partide antinaționale. Abaterea disciplinară cu respectarea deciziilor CCR a fost introdusă de Predoiu în 2012. Păi dacă acea abatere a pus presiune pe judecători, să își dea Predoiu demisia, că doar el a introdus-o” a afirmat europarlamentarul român.

Cristian Terheș este de părere că tocmai independența judecătorului este cea care garantează beneficiarilor actului justițiar că faptele lor sunt judecate în conformitate cu Constituția națională, fără a permite ca judecătorul să ia o decizie neconformă cu aceasta sau după bunul său plac.

Amintim faptul că, în decursul zilei de luni, Senatul României a aprobat rapoartele pe cele trei legi ale justiției privitoare la statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară și CSM. Potrivit noilor schimbări, sunt eliminate sancțiunile la adresa judecătorilor care nu respectă Constituția României, miza acestora fiind subordonarea legii fundamentale a țării în fața deciziilor Curții de Justiție a UE.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. „Aveți aici dovada că PSD și PNL au devenit partide antinaționale.”

    Dacă o fi așa, atunci: din senin, fără nicio interferență democratică ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate