ACTUALITATECristian Ghinea (USR-PLUS) a anunțat când va fi prezentat public PNRR. PSD...

Cristian Ghinea (USR-PLUS) a anunțat când va fi prezentat public PNRR. PSD și AUR reacționează

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat miercuri că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi publicat pentru publicul larg și jurnaliști în 2 iunie. Acesta susține că, în urma dialogului cu opoziția parlamentară, s-a decis înființarea unui comitet de monitorizare a PNRR, informează stiripesurse.ro.

„Am luat decizia de a publica întreg planul României, vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document.

În urma acestui dialog, vom face mai clar în PNRR principiul distribuirii echitabile geografic a fondurilor, principiul descentralizării și rolul autorităților locale, acolo unde este cazul. De asemenea, vor fi clarificate rolul mecanismului de coordonare interministerială precum și instituirea unui comitet public de monitorizare a PNRR unde vom invita partenerii sociali și societatea civilă.

Prezentarea pentru prima oară a componentelor PNRR în Comisia de Afaceri Europene, în data de 9 martie, accesul opoziției la documente de lucru și prezentarea în plen a unor negocieri încă deschise reprezintă o dovadă de deschidere din partea Guvernului pentru a constitui un plan național cu baze consensuale.”, a declarat Cristian Ghinea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a anunțat și care este planul de definitivare șu publicare al PNRR:

  • 27-28 mai: negocieri tehnice cu Comisia;
  • 28-30 mai: definitivarea textului, ținând cont de ultimele negocieri;
  • 31 mai: depunerea oficială a PNRR în sistemul informatic al CE. Se vor depune 30 de documente separate, câte unul pentru fiecare capitol transversal și pentru fiecare componentă;
  • 1 iunie: reunirea textelor într-un format pentru publicare;
  • 2 iunie: publicarea integrală și prezentarea PNRR către publicul larg și jurnaliști.

„Astăzi nu a fost prezentat în plen PNRR. Tot ce știm este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unui singur – pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR.”, a anunțat miercuri Marcel Ciolacu, președintele PSD.

George Simion, co-președintele AUR, a făcut o transmisiune live pe Facebook în care încerca să obțină declarațiile premierului și a unor miniștri. Prim-ministrul a avut o atitudine ostilă și față de presă și nu a oferit nici o declarație după ieșirea din ședința plenului.

Pe lângă Planul Național de Redresare și Reziliență, ședința reunită a Senatului și Camerei Deputaților a avut ca subiect și proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene și de abrogare a Deciziei 2014/335/ UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Suntem împotriva împrumutului de 15 miliarde de euro din PNRR: o mare trădare națională, un nou acord cu impuneri FMI. Noi românii ne-am săturat de împrumuturi de tip FMI condiționate care să ne dicteze politica fiscală și politica de pensii.”, a precizat George Simion, pentru Aleph News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT