ACTUALITATECristian Ghinea (USR-PLUS) a anunțat când va fi prezentat public PNRR. PSD...

Cristian Ghinea (USR-PLUS) a anunțat când va fi prezentat public PNRR. PSD și AUR reacționează

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat miercuri că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi publicat pentru publicul larg și jurnaliști în 2 iunie. Acesta susține că, în urma dialogului cu opoziția parlamentară, s-a decis înființarea unui comitet de monitorizare a PNRR, informează stiripesurse.ro.

„Am luat decizia de a publica întreg planul României, vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document.

În urma acestui dialog, vom face mai clar în PNRR principiul distribuirii echitabile geografic a fondurilor, principiul descentralizării și rolul autorităților locale, acolo unde este cazul. De asemenea, vor fi clarificate rolul mecanismului de coordonare interministerială precum și instituirea unui comitet public de monitorizare a PNRR unde vom invita partenerii sociali și societatea civilă.

Prezentarea pentru prima oară a componentelor PNRR în Comisia de Afaceri Europene, în data de 9 martie, accesul opoziției la documente de lucru și prezentarea în plen a unor negocieri încă deschise reprezintă o dovadă de deschidere din partea Guvernului pentru a constitui un plan național cu baze consensuale.”, a declarat Cristian Ghinea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a anunțat și care este planul de definitivare șu publicare al PNRR:

  • 27-28 mai: negocieri tehnice cu Comisia;
  • 28-30 mai: definitivarea textului, ținând cont de ultimele negocieri;
  • 31 mai: depunerea oficială a PNRR în sistemul informatic al CE. Se vor depune 30 de documente separate, câte unul pentru fiecare capitol transversal și pentru fiecare componentă;
  • 1 iunie: reunirea textelor într-un format pentru publicare;
  • 2 iunie: publicarea integrală și prezentarea PNRR către publicul larg și jurnaliști.

„Astăzi nu a fost prezentat în plen PNRR. Tot ce știm este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unui singur – pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR.”, a anunțat miercuri Marcel Ciolacu, președintele PSD.

George Simion, co-președintele AUR, a făcut o transmisiune live pe Facebook în care încerca să obțină declarațiile premierului și a unor miniștri. Prim-ministrul a avut o atitudine ostilă și față de presă și nu a oferit nici o declarație după ieșirea din ședința plenului.

Pe lângă Planul Național de Redresare și Reziliență, ședința reunită a Senatului și Camerei Deputaților a avut ca subiect și proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene și de abrogare a Deciziei 2014/335/ UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Suntem împotriva împrumutului de 15 miliarde de euro din PNRR: o mare trădare națională, un nou acord cu impuneri FMI. Noi românii ne-am săturat de împrumuturi de tip FMI condiționate care să ne dicteze politica fiscală și politica de pensii.”, a precizat George Simion, pentru Aleph News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...