ȘTIRICresc facturile la gaz și electricitate de la 1 iulie. Fostul ministru...

Cresc facturile la gaz și electricitate de la 1 iulie. Fostul ministru al Energiei explică cum pot economisi românii sute de lei pe an

Începând cu 1 iulie, facturile la gaz și electricitate se măresc în toată țara. Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, a spus, într-o emisiune la Antena 3, cum ar putea unii români să economisească câțiva bani.

„Cred că cele mai mari vor fi în Cluj, Brașov, și zona Dolj, Craiova, undeva în jurul la 80-90 RON/ lună, la un consum de 125 de kilowați. Așa, un consum mediu. Cele mai mici, probabil că vor fi în București. Cam 12-15 lei la același tip de consum. Mă refer la cei trei milioane care încă nu au schimbat furnizorul.

Cred că autoritățile ar trebui să facă mult mai mult pentru a îi informa pe oameni. Oamenii care și-au schimbat furnizorul salvează în medie între 300-400 RON pe un an de zile, în raport cu cei care au decis să nu facă nimic.”, a declarat Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Site-ul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei pune la dispoziție tarifele furnizorilor de energie într-un comparator de prețuri în funcție de consum pentru ca fiecare să-și poată alege un furnizor de pe piața concurențială.

Doi dintre cei mai mari furnizori de gaze anunță majorarea substanțială a prețurilor, cu 25%. Această schimbare își va face simțită prezența abia la sfârșitul primei luni de iarnă.

În ultima perioadă, costurile de achiziție a gazelor naturale de pe piața en gros s-au majorat substanțial, atât în contextul convergenței prețurilor interne cu cele externe, cât și ca urmare a reducerii sau a insuficienței cantităților de gaze din producția internă necesare pentru satisfacerea cererii.

Costul de achiziție a gazelor naturale de pe piața internă s-a dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, costul cu achiziția gazelor din import s-a majorat cu 60% pentru cantitățile la care prețul este calculat în funcție de evoluția prețului petrolului pe piața internațională și chiar cu 250-300% pentru unele produse în hub-urile europene.

Lista furnizorilor de energie electrică poate fi consultată aici, iar cea cu furnizorii de gaze naturale aici.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate