ACTUALITATECraiova, în flăcări. Incendiul major din Parcul „Nicolae Romanescu”, unul dintre cele...

Craiova, în flăcări. Incendiul major din Parcul „Nicolae Romanescu”, unul dintre cele mai mari parcuri din Europa, a fost stins de către pompieri

Un incendiu de amploare a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Craiova situat în Parcul „Nicolae Romanescu”, unde au ars aproximativ 10 ha de vegetație uscată, informează ISU Dolj. Acesta a fost, în cele din urmă, stins, potrivit Agerpres.

Parcul „Nicolae Romanescu” este cel mai mare parc din estul Europei și al treilea ca mărime de pe continent, fiind totodată simbolul Craiovei și unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din România.

Pentru stingerea incendiului, 20 de pompieri de la ISU Dolj au acționat cu autospeciale cu apă și spumă, însă intervenția este îngreunată de vânt.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Lia Olguța Vasilescu, Primarul Municipiului Craiova, a afirmat că, pe durata incendiului, „nu s-a luat măsura de evacuare a cetățenilor care se plimbau pe aleile parcului, fiindcă nu a existat niciun pericol în zona respectivă, în schimb animalele din grădina zoo au fost închise în cuști”.

„Hidranții au funcționat în parametrii optimi. Nu am luat măsura de evacuare a cetățenilor care se plimbă pe aleile parcului, fiindcă nu este niciun pericol în zona respectivă. Ca măsură suplimentară, animalele sălbatice de la grădina zoo au fost închise în cuști.”, a declarat edilul Craiovei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...