joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATECotidianul a lansat un program prezidențial „în căutarea unui candidat”. Care sunt...

Cotidianul a lansat un program prezidențial „în căutarea unui candidat”. Care sunt cele 20 de puncte: Un președinte trebuie să strângă poporul în jurul său

Publicația Cotidianul.ro a lansat, pe 7 februarie, un document numit „Program prezidențial în căutarea unui candidat” în care scoate în evidență 20 de puncte pe care se așteaptă ca un candidat la funcția supremă în stat să și le asume.

„Un președinte, indiferent dacă are sau nu susținerea unui partid în parlament, poate face pe cont propriu un lucru esențial: să strângă poporul în jurul său – prin idei, prin empatie, prin sensibilitate, prin viziune, prin dragoste de oameni și de țară! Precum în întreaga istorie, românii vor urma necondiționat o astfel de căpetenie!

Un președinte trebuie să comunice permanent cu poporul și cu țara! Să arate cum gândește și ce soluţii anticipează în problemele existenţiale ale poporului român. În consens sau nu cu guvernul ori cu partidele politice, el trebuie să-și prezinte permanent punctele de vedere asupra chestiunilor de interes public, astfel încît să aflăm ce crede el despre viața poporului, despre funcționarea instituțiilor, despre conflictele din vecinătatea țării, nu să dea ordine, nu să țipe. Un președinte trebuie să dovedească o viziune și un mod de înțelegere a lucrurilor care ne privesc pe toți.

Înainte de toate, profilul de președinte pe care-l așteptăm trebuie să nu aibă în biografia sa niciun precedent de incompatibilitate, indiferent de variantele în care acest termen este folosit în legislația română.

În opinia noastră, reconstrucția democrației este proiectul fundamental de țară pe care un viitor președinte cu adevărat patriot, democrat și devotat valorilor – nu intereselor – europene îl poate supune în 2024 evaluării electoratului”, afirmă cei de la Cotidianul.

Pentru a citi cele 20 de puncte ale programului propus de Cotidianul, faceți click aici.

Încercăm ca în acest program prezidențial să reunim un program de priorități pe care il consideram obligatoriu în prestația unui președinte. Necesar dacă nu obligatoriu sau de luat în seamă. Evident că nu ne imaginăm că un președinte va lua mot-a mot această inițiativă jurnalistică. Dar măcar o parte din ideile pe care noi le-am scris acolo ar fi adoptată ar fi bine. Ar fi un câștig“, a declarat directorul cotidianul.ro, Cornel Nistorescu.

Dacă cititorii noștri vor folosi aceste criterii în a judeca atunci când vor vota tot va fi bine. Tot vom avea parte de un castig. Înseamnă că ne-am făcut datoria. Nu vrem să răsturnăm guverne, nu vrem să punem președinte noi. Să pună electoratul. Noi vom susține candidatul care își va asuma aceste priorități.“, a continuat ziaristul.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. vorbe goale. Pentru cativa mici romanii si-au vandut si propria sanatate vaccinandu-se. Pentru alti cativa mici si o propaganda adecvata in campanie din partenerilor externi, romanii vor vota si o capra, important e sa execute comenzi.
    Eu sper ca urmatorul presedinte sa nu fie mai rau ca cei dinaintea lui, as fi multumit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate