joi, mai 23, 2024
ACTUALITATECornel Nistorescu: Madam Șoșoacă este pe cale să devină un mare fonfleu...

Cornel Nistorescu: Madam Șoșoacă este pe cale să devină un mare fonfleu politico-patriotic al țării noastre

Jurnalistul Cornel Nistorescu o critică dur pe senatoarea Diana Șoșoacă, după ultima apariție a acesteia la România TV.

În ultimul său editorial din Cotidianul, ziaristul scrie că senatoarea „debitează propoziții sonore dar lunecoase, neterminate și acuzații care se vor a fi acoperite de libertatea de exprimare. Unele sunt, altele nu. Sunt doar falsuri grosolane rostite mitraliat și cu vocea ridicată. Cele mai multe trec subtil pe lîngă Codul Penal și sapă la temelii de instituții, funcții și personaje politice”.

Nistorescu notează că Diana Șoșoacă se consideră „portavocea poporului” și „vomită vorbe mai ceva ca păcănelele desene necâștigătoare”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Șoșoacă, luată de val și crezînd că se ridică precum o furtună deasupra nației, vorbește și invită implicit la răzmeriță, la răscoală, la furci și topoare, la încălcarea prevederilor legale. Ea se socoate portavocea poporului, se vrea o acuzatoare de genocid, inițiatoarea (mai mult la microfon!) a tot felul de enormități (deshumarea tuturor decedaților de Covid, examene anatomo-patologice, deschiderea dosarelor penale pentru Arafat, pentru doctori etc).

Soșoacă vomită vorbe mai ceva ca păcănelele desene necîștigătoare. Cîțiva băgători de seamă strigă alături „Jos cu Trădătorii!”, în vreme ce paralmentarul Mihai Lasca (dat afară din AUR și inexistent pînă acum!) și aliata sa încearcă să dea o aparență oficială întîlnirii patriotice de sub Arcul de Triumf. Ei au cerut demisia guvernului și a lui Klaus Iohannis, iar zece rătăciți pe străzi au aplaudat și au scandat ”Suntem Românie/Nu o colonie!”. Spectacolul s-a transmis la România TV, fără ca bietul Ciutacu să ia distanță, fără să facă precizările de rigoare, fără să se delimiteze de enormitățile rostite de madama împachetată în moroșancă și patrioată. Mustăcea ferice, în momentul în care strigătorii bășcăleau la dușmanii săi și ai lui Sebastrian Ghiță. Parcă am fi asistat la o mică scenetă revoluționară montată de cîțiva amatori respinși de o sută de ori la admiterea la facultatea de actorie”, a continuat el.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cornel Nistorescu este de părere că Diana Șoșoacă se transformă într-un „fonfleu politico-patriotic” al țării.

„Madam Șoșoacă este pe cale să devină un mare fonfleu politico-patriotic al țării noastre. Un fel de făcătoare de minuni în politică, de Petrache de la Maglavit, îmbrăcat în straie cu aparență maramureșeană. Circul madamei, amplificat de România Tv ( postproducție aberantă a SRI din vremea binomului condus de Florian Coldea), stîrnește populația de parcă am fi în momentele de fierbere premergătoare căderii lui Ceaușescu și din săptămînile imediat următoare. Diana Șoșoacă adună în jurul său nemulțumiții imposibil de satisfăcut, patrioțiii lipsiți de grupare politică dar și semidocții cu pretenții de intelectuali devotați. Dar, mai presus de toate, Diana Șoșoacă, cu toate improvizațiile sale zgomotoase, gongorice, penibile și patetice se umflă pe locul deschis de bolboroselile lui Florin Vasilică Cîțu, nul în relația cu societatea românească, și de Klaus Iohannis, mai mult navetist decît președinte, mai mult combatant decît mediator, mai mult figurant decît reprezentant al României.
Toate fac posibilă această șoșoacă! Asta și pentru că, de o vreme, partidele se feresc să mai fie vocea poporului. Se prefac în alegeri dar nu depășesc sfera mizelor mici și a intereselor. Așa se explică de ce o voce dogită ca a Danei Șoșoacă se audă mai puternic în popor și peste țară.

Ce am văzut miercuri seara nu-i televiziune, nu-i audiovizual, nu-i democrație, nu-i patriotism, nu-i opoziție, nu-i spirit civic. Este un fel de cultivare a unui haos mic pe post de scînteie pentru un haos mai mare”, a încheiat ziaristul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE