marți, mai 21, 2024
ACTUALITATECornel Nistorescu face apel la apărarea Constituției României, sub atac din partea...

Cornel Nistorescu face apel la apărarea Constituției României, sub atac din partea unei „grupări crescute la umbra lui Soroș” și de „visul nostru european reprezentat cîndva de Uniunea Europeană”

E vremea „de apărat Constituția României”, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în Cotidianul. În opinia ziaristului, Constituția Țării trebuie apărată de „noi înșine și de visul nostru european reprezentat cîndva de Uniunea Europeană”.

Nistorescu afirmă că totul a fost pus la cale de o „grupare juridică crescută la umbra lui Soroș și acoperită cu principii de Monica Macovei și de Laura Codruța Kovesi, cu umplutura juridică făcută de Cristi Danileț și Raluca Prună, de Camelia Bogdan, de Portocală și de Mihai Prună și de reziștii din USR, toți susținuți de o presă instruită peste Ocean și devotată, împreună cu judecători care au rostogolit tot soiul de dosare abracadabrante și speculative”.

Nistorescu se referă la adoptarea legilor justiției, între care Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor nu mai prevede sancționarea judecătorilor care nu respectă hotărârile Curții Constituționale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Nistorescu dă și un exemplu în acest sens: „Mîine, un judecător din Harghita sau din Covasna într-o speță civilă privind restituirea de proprietăți poate aplica o lege din Ungaria sau din Portugalia ca fiind europeană sau poate susține că România nu mai este „stat național unitar român”, formularea fiind neeuropeană.

Cu împiedicați și sfertodocți în comisia de lucru, cu Ciolacu și Alina Gorghiu și cu o teroare bruxelleză descinsă la București, lucrurile riscă să degenereze. Vine Laura Codruța Kovesi să defileze prin instituțiile juridice ale țării pe unde mai are și un dosar penal (cel de la SIIJ, transferat la Parchetul Înaltei Curți) și nimeni din sistemul juridic nu o ia la întrebări. Ea s-a dus la Parchetul General unde n-ar fi putut merge decît cu citație și nu avea ce să caute într-un DNA din care a fost dată afară și nici la ANAF care ține de aplicarea legislației fiscale interne, nu de cea europeană”.

Avocatul Poporului a contestat la CCR noile legi ale justiției adoptate de Parlament.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE