Unirea Moldovei cu România a fost readusă în discuție în ultimul timp, după intensificarea războiului dintre Rusia și Ucraina. Opiniile unor politicieni români par divizate, deși se declară „îngrijorați de securitatea Moldovei”, inclusiv energetică. Corina Crețu, europarlamentar român din partea Pro România, susține că unirea celor două state, România-Moldova, nu este oportună la acest moment.
Europarlamentarul român crede că un astfel de act ar duce la rediscutarea granițelor, ceea ce ar putea atrage pretenții și din partea Ungariei asupra Transilvaniei. Mai exact, Corina Crețu consideră că se vor modifica tratele internaționale prin care Ungariei să i se permită alipirea Transilvaniei.
„Eu susţin regăsirea noastră comună n Uniunea Europeană, eu nu cred că este acum momentul de a se pune în discuţie rediscutarea graniţelor”, a declarat Corina Crețu, pentru Prima TV, citată de România TV.
Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Republica Moldova a completat chestionarul de aderare la Uniunea Europeană, iar președintele Maia Sandu susține că „nu se opune unei eventuale uniri”, dacă poporul moldovean își dorește acest lucru.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Corina Crețu susține, de asemenea, că Moldova ar putea primi sprijinul necesar pentru integrare în Uniunea Europeană, deși aceasta este un proces care putea dura ani, la fel ca în cazul Ucrainei și Georgiei.
Comisia Europeană l-ar fi criticat pe Varujan Vosganian, deoarece a susținut unirea României cu Moldova
În România, AUR este partidul care a declarat constant că Moldova ar fi mult mai „protejată” în fața Rusiei, dacă s-ar uni cu România la acest moment. Și Varujan Vosganian, fost deputat, a rămas un „uniost” convins, chiar dacă în trecut a primit critici în acest sens, chiar din partea Comisiei Europene.
„Unul dintre reproșurile pe care le-am primit din partea Comisiei Europene, când mi-am prezentat, în octombrie 2006, candidatura din partea României pentru postul de comisar european, a fost acela că doresc Unirea cu Republica Moldova. Am rămas un unionist irevocabil”, s-a exprimat acesta pe Facebook.
“Rediscutarea granitelor”, Ungaria sa alipeasca Ardealul, corijenta la istorie si tradatoare aceasta Corina Cretu. De pactul Molotov-Ribbentrop ai auzit doamna Cretu? Cum de nu se gaseste nici un europarlamentar român sa spuna clar: domnilor (euro)deputati, considerati pactul Molotov-Ribbentrop valabil sau nu? Da sau nu. Daca e Nu – si e clar ca e Nu, e foarte simplu: România trebuie sa revina in granitele ei firesti (deci nici o rediscutie a granitelor doamna Cretu, iar Ardealul e românesc precum si Muntenia, Dobrogea, Moldova, etc., deci orice pretentie a Ungariei fata de Ardeal inseamna declaratie de razboi fata de România).
Proasta p…!
(Vă rog treceți comentariul așa cum este.)
(Nu se poate)
noroc ca nu decide cretu cine cu cine se uneste. Ea e doar o paparuda, aceste decizii se iau la alt nivel.