miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATECopiii contra marxismului

Copiii contra marxismului

Săptămâna trecută campioana olimpică britanică Laura Kenny a anunțat că așteaptă un nou copil.

Știrea era în secțiunea sport a BBC și mi-a atras atenția din două motive: primul era acela că noul născut venea într-o familie de oameni căsătoriți, iar al doilea că mama era foarte nerăbdătoare să își vadă copilul. În vremurile noastre, ambele motive sunt anomalii, și asta deoarece copiii vedetelor se nasc din părinți care au foarte mulți parteneri, iar multe femei – în special cele de succes și cu un profil public, precum Kelly – par să creadă că a avea un copil le va distruge cariera.

Din nefericire, bebelușii și copii în general nu sunt foarte prețuiți în societățile moderne. Statul meu, de pildă, este gata să introducă dreptul de avort în constituția statului. Mulți tineri americani au decis că le e mai bine fără copii, amânând nașterea lor în favoarea cursurilor de yoga sau a călătoriilor prin țară, fără să-și dea seama că mai departe vor da peste singurătate și indiferență.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Înainte de a-i acuza pe tineri pentru asemenea idei ar trebui să analizăm de unde au primit asemenea idei. Având în vedere că tânăra generație a fost îmbibată la școală și în societate de marxism, nu e greu să ne dăm seama cine e vinovat, ținând cont că respingerea vieții și a copiilor reprezintă o teză de bază a grupurilor marxiste.

Fostul spion comunist Whittaker Chambers confirmă acest lucru în autobiografia sa „Witness”: „Unul dintre grupurile extrem dintre comuniști susținea că e greșit din punct de vedere moral ca revoluționarii profesioniști să aibă copii. Nu ar putea decât să-i obstrucționeze sau să-i distragă de la munca lor. Era unul din neajunsurile faptului de a fi comunist”. Sunt cunoscut, nu-i așa?

Deși Chambers admite că nu avea astfel de idei, pe vremea aceea el presupunea că nu va avea niciodată copii din cauza implicării sale în mișcarea comunistă. Totuși, lucrurile s-au schimbat când a descoperit că soția sa a rămas însărcinată. Cu toate că la început a fost bucuros peste măsură, și-a dat seama apoi că el și soția sa trebuie să scape de copil.

„Avortul era ceva comun în viața de partid. Existau doctori comuniști care făceau aceasta pentru o sumă mică de bani. Comuniștii mai pretențioși știau doctori liberali care le ofereau aceleași servicii dar mai scump. Avortul, care astăzi mă îngrozește fizic, îl priveam, ca toți comuniștii, ca fiind nimic altceva decât manipulare fizică”

Spre surprinderea sa, soția l-a rugat să păstreze copilul. „Dragul meu, nu-i putem face așa ceva copilului nostru, nu putem face ceva atât de îngrozitor unui bebeluș, nu unui copilaș atât de mic, dragul meu”, i-a spus ea pe un ton rugător.

Acel copil s-a născut și l-a scos pe Chambers din fascinația ideologiei marxiste.

O astfel de întâmplare mă face să cred că avem nevoie mai întâi să ne schimbăm atitudinea față de bebeluși și copii dacă e să scăpăm de mizeria marxistă în care trăim acum. Ar trebui să-i încurajăm pe tinerii bărbați să se căsătorească și să-și facă o familie. Ar trebui să le încurajăm pe tinerele fete să fie gata de căsătorie și să fie blânde în casă, în loc să năzuiască după facultate, carieră și să se încarce cu multele datorii care vin din asemenea ambiții. Ar trebui să încurajăm familiile cu trei, patru, șase sau opt copii, în loc să-i plângem că „sunt ocupați până peste cap”, sau se ne punem întrebări sceptice legate de cum îi vor crește.

Copiii au darul de a-ți schimba perspectiva. Oamenii care au copii, care-i cresc în familii solide, mari și bune – aceștia sunt indivizii care vor avea o filosofie total opusă celei marxiste.

Să ne bucurăm pentru ei. Data viitoare când veți vedea la magazin o familie cu mulți copii sau când veți auzi de un cuplu tânăr care urmează să nască un alt copil, mulțumiți-le. Ei și copiii lor sunt biletul nostru de ieșire din gunoiul cultural în care ne aflăm acum.

Articol scris de Annie Holmquist și tradus de Editura Contra Mundum

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate