luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEControl total: Un proiect de lege vrea să oblige toți cetățenii români...

Control total: Un proiect de lege vrea să oblige toți cetățenii români să aibă card, salariile să fie plătite doar în cont, iar instituțiile să nu mai accepte numerar. Inițiatorul legii, fost ofițer SRI

Un proiect de lege depus miercuri, 26 octombrie, în Parlament, prevede ca toate salariile să fie plătite de angajator numai pe card, la fel ca și pensiile, indemnizațiile și alocațiile de asistență socială. Același proiect prevede obligativitatea ca toți comercianții care operează pe teritoriul României să se instituie obligația de a accepta și cel puțin un instrument de plată fără numerar.

Mai mult, proiectul prevede „obligația fiecărui cetățean de a accepta și cel puțin un instrument de plată fără numerar”.

O altă prevedere afirmă că începând cu data de 1 ianuarie 2026, instituțiile publice au obligația să asigure încasările în numerar doar prin unitățile Casei de Economii și Consemnațiuni C.E.C. – S.A., prin Compania Națională “Poșta Română” – S.A, prin intermediul altor instituții de credit și prin servicii automate ce funcționează pe baza acceptatoarelor de bancnote și monede, pe bază de convenții încheiate cu persoanele abilitate, cu condiția asigurării fondurilor necesare achitării comisioanelor stabilite pentru efectuarea acestor operațiuni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acest proiect de lege – care dacă ar fi adoptat ar însemna control total al statului asupra finanțelor personale – a fost propus de către deputatul PNL George Cristian Tuță și de senatorul Radu Oprea (PSD).

Înainte de a deveni parlamentar, Tuță a fost şeful de cabinet al directorului SRI, Eduard Hellvig. George Tuță deținea firma Power Sense Limited SRL, care figurează drept prestator de servicii pentru doi europarlamentari PNL: Rareș Bogdan și Dan Motreanu. Dan Motreanu a fost șeful de campanie al lui Klaus Iohannis pentru alegerile din 2019.

Conform CV-ului său oficial, Tuță a fost ofițer al UM0102.

Despre această lege, Tuță a dat un comunicat în care a spus că „Economia nu poate creşte sănătos decât într-un ecosistem transparent şi digitalizat”.

De când a ajuns în Parlament, Tuță s-a axat foarte mult pe promovarea digitalizării. El spunea, încă din iunie 2022, că „fiecare român va avea un cont bancar gratuit pentru servicii de bază”.

Pe 15 octombrie, Tuță vorbea despre dezideratul de a lega contul bancar de CNP-ul persoanei.

„Pentru că îmi doresc ca fiecare român să obţină gratuit un cont bancar, cu un card ataşat, pe care să îl şi folosească pentru servicii din ce în ce mai sofisticate. La început pentru salariu, impozite şi facturi şi ulterior, de ce nu, pentru mici investiţii şi economii. Ce ştim sigur este că fără un cont bancar aceste concepte sunt de neatins. Iar noi ne dorim ca viitorul cont bancar personal să fie o prelungire financiară a CNP-ului administrativ, astfel încât fiecare cetăţean să fie implicat în economia familiei sale şi a statului. Doresc ca, în viitorul apropiat, identitatea bancară a fiecărui cetăţean român să devină un levier pentru alte reforme croite pe nevoile cetăţenilor din România”.

De remarcat este că imediat cum a intrat în Parlament, Tuță a și primit spațiu pe siteul Digi24.

Astfel de inițiative duc cu gândul la precedente totalitare, precum în Canada, acolo unde Guvernul Trudeau a blocat conturile protestarilor împotriva obligativității vaccinării.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

 1. Controlul total al oilor care vor accepta!
  Noi, tabara cealalta a cainilor vom gasi metode alternative. Orice usa inchisa deschide o alta.
  Iar de acesti tradatori care lucreaza pentru sclavagizarea maselor de oameni ne vom ocupa cand o sa se iveasca oportunitatea, nu o sa-i mai poata sala nicio institutie de forta din tara asta mizera. O sa-i facem sa regrete tot ceea ce au facut, vanzatori de neam si tara nenorociti.
  Sa nu uite ca au si ei familii.

 2. 8 august 1984, Drobeta Turnu Severin Casatorit, 2 copii
  GHINION
  Astea se cheama Vulnerabilitati
  Pensie alimentara
  Partaj bunuri
  Concubinaj notoriu
  Contract prenuptial
  Certificat prenuptial
  Se judeca cu pretentii
  Conventie civila
  Certificat casatorie
  o multime de acte si bani…NASOL…GHINION…SA AI PE LUMEA ASTA FEMEIE SI COPII LA 38 ANI…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate