luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEContinuă zilele faste pentru sportul românesc: prima medalie de AUR la atletism,...

Continuă zilele faste pentru sportul românesc: prima medalie de AUR la atletism, după 20 de ani. Argint și AUR la europenele de tenis de masă

Bianca Florentina Ghelber a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului, miercuri, la Campionatele Europene de atletism de la Munchen, scrie Agerpres.

Românca s-a impus în finala de la Munchen în fața polonezei Ewa Rozanska și a italiencei Sara Fantini.

Bianca Ghelbers se clasase pe locul 6, atât la Mondialele de la Eugene (SUA), luna trecută, cât și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Performanța Biancăi este cu atât mai meritorie, cu cât e prima medalie europeană după o pauză de 20 de ani.

Tot în același registru, perechea Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu a obținut medalia de argint la Campionatele Europene de tenis de masă de la Munchen, Germania.

În finală, românii au pierdut în fața cuplului francez format din Emmanuel Lebesson/Jianan Yuan cu 3-1 (8-11, 11-6, 11-5, 11-9).

Delegația României mai are asigurată cel puțin două medalii, dintre care una de aur: astfel, perechea formată din Elizabeta Samara/Andreea Dragoman va da piept în finala de la dublu feminin cu dublul Bernadette Szocs /Sofia Polcanova.  De asemenea, Adina Diaconu a obținut deja medalia de bronz a probei, în duet cu Maria Xiao.

Aceste rezultate vin într-o perioadă de succese ale sportului românesc: victoriile lui David Popovici la campionatele europene de la Roma, performanțele istorice de la canotaj și victoria Simonei Halep în turneul de la Toronto. Tricolorii au obținut o performanță notabilă și la Campionatul European de Juniori de gimnastică.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate