luni, septembrie 25, 2023
ȘTIRIContinuă îngrijorările în Gorj. Trei cutremure consecutive, sâmbătă. Alte două seisme s-au...

Continuă îngrijorările în Gorj. Trei cutremure consecutive, sâmbătă. Alte două seisme s-au produs în Vrancea

Coșmarul continuă pentru locuitorii din județul Gorj și sud-vestul României după ce, sâmbătă seară, alte trei cutremure s-au produs în zona seismică recent activată, conform EVZ.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că un nou cutremur s-a produs sâmbătă, 11 martie, în jurul orei 16:17:05. Seismul a avut loc în zona Olteniei, Gorj, și a avut o magntitudine de 3.6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 15 kilometri. Cutremurul s-a resimțit la 16km NV de Târgu Jiu, 67km S de Hunedoara, 73km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 93km V de Râmnicu Vâlcea.

Alte două cutremure s-au produs în aceeași regiune pe parcursul zile de azi. Primul dintre ele a avut loc la ora 15:25. Seismul cu magnitudinea 2.4 grade și adâncimea de 15.4 km avut loc la 17km NV de Târgu Jiu, 66km S de Hunedoara, 72km NE de Drobeta-Turnu Severin, 80km S de Deva, 95km V de Râmnicu âllcea. Cel de-al doilea cutremur a avut loc la doar trei minute distanță și a avut o magnitudine de 2.5 grade pe scara Richter. Seismul s-a resimțit în Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara și Deva.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Pe 13 și 14 februarie 2023, județul Gorj a fost zguduit de două seisme cu magnitudine peste 5 grade pe scara Richter. Cel de-al doilea seism,de 5,7 grade, a produs pagube materiale însemnate.

În zilele ce au urmat, aceste cutremure au dus la producerea a peste 1.000 de replici.

Un cutremur s-a produs și în zona Vrancea

INCDFP a mai transmis că și în zona seismică Vrancea s-a produs un alt cutremur. Seismul cu magnitudinea de 4.2 grade pe Scara Richter și cu adâncimea de de 118.6 kilometri a avut loc la ora 14:09:20. Cutremurul s-a produs la 51km NV de Buzău, 62km SE de Sfântu-Gheorghe, 63km E de Brasov, 65km V de Focșani, 67km NE de Ploiești, 97km NE de Târgoviște.

Seisme de mici intensitate au avut loc aproape în fiecare zi în România, iar oamenii sunt tot mai speriați, mai ales, din cauza cutremurelor care au devastat Turcia. În acest context, specialiștii au avertizat că toți românii ar trebui să se pregătească de un cutremur important. Chiar dacă nu se poate spune exact dacă viitorul seism important va fi de amploarea celui din 1977, toată populația trebuie să fie pregătită pentru acest eveniment.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate