joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEConsumul național de energie electrică a atins minime istorice în Duminica Floriilor

Consumul național de energie electrică a atins minime istorice în Duminica Floriilor

România a înregistrat un nou record negativ, consumul național de energie electrică din rețele atingând minime istorice în duminica Floriilor.

Mai exact, consumul instantaneu de energie electrică al României înregistrat în 28 aprilie, Duminica Floriilor, la ora 14.43, potrivit datelor Transelectrica a ajuns la 3.636 MW, scrie Economica.

Potrivit sursei citate, în timpul perioadelor cu radiație solară semnificativă, cum a fost și Duminica Floriilor, când cerul a fost senin, consumul instantaneu a fost sub 3.900 MW, abia depășind pragul de 4.000 MW spre ora 17.

Acest consum este cel mai mic din ultimii opt ani. De fapt, acest record negativ de consum este al treilea de la finalul lunii încoace.

Toate aceste niveluri minime au fost înregistrate în zile de week-end, când consumul este tradițional mai scăzut.

Prima dată s-a coborât la pragul de 4.000 MW în 31 martie. Ulterior, un nou minim a fost înregistrat în 14 aprilie, tot o zi de duminică, în care s-a coborât aproape de nivelul de 3.900 MW. Acum, tot într-o zi de duminică, iată că avem un nou minim, consumul naâional instantaneu coborând aproape de 3.600 MW.

Cauzele acestei scăderi includ reducerea consumului industrial și creșterea energiei produse de prosumatori, care compensează o parte din consumul anterior din rețea.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE