joi, aprilie 25, 2024
OPINIIConsensul științific

Consensul științific

Ce simpatici sunt cei scriu pentru wikipedia – pe de o parte se spune că încălzirea planetei, eficiența vaccinurilor (oricare ar fi ele) sau abiogeneza (apariția vieții în mod natural din neviață) se bazează pe „consens științific”. Cu asta speră desigur să închidă gura „scepticilor”.

Dar cum există liste întregi de „dizidenți” față de oricare teză „consensuală”, tot ei trebuie să admită că „consens nu înseamnă unanimitate” ci doar „super-majoritate” (WTF is that?), și că desigur consensul se poate schimba în timp (așa cum s-a și întâmplat de nenumărate ori în trecut).

E bine să știți deci pe ce se bazează „adevărul oficial” pe care autoritățile și elitele încearcă să îl impună societății la un moment dat (taxe, restricții, legi, educație etc). Exact pe consensul științific – acela care este „de moment” dar nu unanim și este decis deseori după cum bate vântul și după cum curg fondurile….

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În realitate, demersul științific este orice afară de un consens – este o metodă (onorabilă!) de investigare a realității fizice, bazate pe ipoteze care pot fi limitate și limitative, mereu chestionabile, și a cărui concluzii, teorii și paradigme pot suferi transformări radicale, trebuind a fi mereu supus marelui criteriu de validare numit experiență…

Adevărul nu poate fi supus la vot – gloata îl va alege mai mereu pe Baraba, din comoditate și conformism.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE