miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEComunicat de presă: AUR condamnă limbajul extremist și xenofob al sociologului Gelu...

Comunicat de presă: AUR condamnă limbajul extremist și xenofob al sociologului Gelu Duminică și anunță că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Potrivit unui comunicat de presă primit pe adresa redacției, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă limbajul extremist și xenofob pe care sociologul Gelu Duminică l-a exprimat în spațiul public, atrăgând în același timp atenția asupra încercării de a reanima anumite practici de represiune din perioada nazistă și din comunism.

„Gelu Duminică a evocat posibilitatea deportării deputatului George Simion, după tentativa liderului AUR de a participa la o conferință de presă anunțată de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Simion s-a deplasat la sediul Ministerului Energiei și a solicitat acces la un eveniment public la care erau invitați și jurnaliști. În pofida unor discuții în contradictoriu cu personalul administrativ al instituției, președintele AUR a așteptat alături de jurnaliști și a comentat într-un mod ferm, dar civilizat, refuzul ministrului de a-și face apariția la conferința de presă. Potrivit statutului de parlamentar, George Simion are dreptul legal de a vizita orice instituție publică din România și poate solicita oricând, fără demersuri prealabile, întrevederi cu angajații acestora în timpul programului de lucru.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În schimb, atât personalul administrativ, cât și reprezentanți ai Jandarmeriei sosiți la fața locului au manifestat un comportament abuziv, arogant și nedemn, la limita ultrajului.

Încercarea de a intimida un politician de opoziție prin amenințarea cu metode represive din perioadele întunecare ale umanității trebuie de urgență sancționată de instituțiile abilitate ale statului și de societatea civilă.

˝Într-un alt context, Dl Simion nu ar fi putut face ceea ce a făcut azi. Ar fi fost luat pe sus și dus direct în închisoare. Sau deportat.˝ – a postat pe pagina personală de Facebook dl. Gelu Duminică luni, ca reacție la vizionarea imaginilor cu intervenția președintelui AUR la Ministerul Energiei.

Este de neînțeles un astfel de derapaj din partea unui personaj care se declară urmaș al unei familii persecutate în Al Doilea Război Mondial. Prigoana împotriva opozanților puterii, deportarea și încarcerarea arbitrare, la presiunea unor acuzatori publici, jignesc memoria înaintașilor care au suferit în închisorile unor regimuri represive.

Vom sesiza neîntârziat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Parchetul pentru declanșarea unei anchete legate de afirmațiile lui Gelu Duminică, dar și conducerea Universității București, unde Gelu Duminică este cadru didactic și Consiliul Economic și Social, al cărui membru este același personaj.”, se arată în comunicatul de presă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

8 COMENTARII

1. pe model Dan Shova
    (deportat prin Muzeul Holocaustului din New York;
    Simion va fi deportat in ….Bangladesh,
    adevarata patrie a etniei!)

2. Duminică e doar un limbist al Puterii,. ce altceva putea să scrie o astfel de creatură politică care își spune sociolog fără să știe ce înseamnă asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h