luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEComunicat AUR: Avem de-a face cu o nouă învârteală politică între PSD...

Comunicat AUR: Avem de-a face cu o nouă învârteală politică între PSD și PNL, un Guvern obedient unor interese exterioare statului român

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susţine că nu are niciun fel de așteptări de la noul Guvern propus de premierul desemnat, social-democratul Marcel Ciolacu. Reprezentanții AUR au transmis astăzi, 14 iunie, printr-un comunicat de presă, că nu se schimbă absolut nimic: „Vom avea aceeași Mărie cu o altă pălărie, un Guvern obedient unor interese exterioare statului român în continuare”.

„Avem de-a face cu o nouă învârteală politică între PSD și PNL. Nu sunt mari așteptări nici legate de programul de guvernare, nici de componența Guvernului, nici surprize, pentru că, nu e așa, se schimbă aceeași Mărie dar cu o altă pălărie. Nu se schimbă nimic. Avem un Guvern obedient unor interese exterioare statului român în continuare. Lucrul acesta este străveziu și din programul de guvernare (…) În privința componenței avem numai dezamăgiri”, a spus președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit liderului senatorilor AUR, „niciun ministru propus nu este la locul pe care l-ar merita, pentru că nu asta s-a urmărit. Nu asta vrea coaliția PSD – PNL (…), ci pur și simplu să mimeze democrația într-o societate semi-democratică și semi-militarizată, să arate că își țin promisiunea unul față de celălalt și să încerce să mai înșele românii cu tot felul de cuvinte care nu au acoperire în realitate, gen patriotism economic”.

Președintele AUR, George Simion, a adresat o serie de întrebări prim-ministrului desemnat, social-democratul Marcel Ciolacu, și unora dintre miniștri înainte de audieri. „Ce va produce România mai mult? Ce ramuri economice se vor dezvolta în următorul an și jumătate?”.

George Simion: „Nu suntem sclavii moderni ai Europei. Suntem iobagi”

Ministrului propus pentru portofoliul energiei, Sebastian Burduja, președintele AUR i-a adresat o serie de întrebări: „S-au descoperit zăcăminte în Oltenia și în Muntenia de petrol și gaze naturale: cum aveți de gând să le folosiți în interesul țării? În sensul de patriotism economic ce industrii veți dezvolta cu petrolul și cu gazele naturale, cu lemnul și cu celelalte resurse ale României? Domnule Burduja, am fost asigurați acum câteva luni că cutremurele din Gorj nu au nicio legătură cu nicio forare. Compania OMV ne-a asigurat că nu a existat nicio sondă, niciun foraj nou. Astăzi se spune public că au existat și că se vor exploata acolo noile zăcăminte”.

George Simion a subliniat că „domnul Marcel Ciolacu, premierul nominalizat de Klaus Iohannis, a spus că nu suntem sclavii moderni ai Europei. Nu suntem sclavii moderni ai Europei. Suntem iobagi”.

Senatorul AUR, Sorin Lavric, a făcut referire la nominalizarea Ralucăi Turcan la Ministerul Culturii, întrebând ce legătură există între aceasta și cultură. „Dânsa a absolvit Institutul Pușkin între 1996 și 1999 la Moscova, a obținut o diplomă în limba rusă, se pricepe mult mai bine la limba rusă decât la limba română. Este absolventă de ASE. Ce compatibilitate există între această doamnă și ministerul culturii?”, a spus senatorul AUR, conform departamentului de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate