ACTUALITATEComunicat: Alianța Părinților își manifestă solidaritatea cu Patriarhul României și îi mulțumește...

Comunicat: Alianța Părinților își manifestă solidaritatea cu Patriarhul României și îi mulțumește pentru cuvintele rostite de Sf. Dimitrie cel Nou

Alianța Părinților din România (AP) își exprimă solidaritatea cu Patriarhul României, PF Daniel și îi mulțumește acestuia pentru cuvintele rostite cu ocazia praznicului Sfântului Dimitrie cel Nou, se arată într-un comunicat sosit pe adresa redacției.

Despre articolul lui Cristian Tudor Popescu, cei la AP scriu că „personajul respectiv eșuează, de regulă, în invectivă și grobianism”.

Iată comunicatul integral:

Alianţa Părinţilor, asociaţie ce reprezintă mii de părinţi de pe tot cuprinsul ţării, mulţumește Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru că, într-un moment greu pentru ţară și pentru creștini în mod deosebit, ne-a amintit, spre întărire și încurajare, episodul  din toamna anului 1989, când autorităţile comuniste au interzis închinarea la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, batjocură urmată în scurt timp de căderea regimului comunist.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Aveam nevoie să auzim din nou, rostite cu tărie, cuvintele dădătoare de speranţă ale Sfântului Apostol Pavel (Galateni 6:7), garanţie a faptului că opresiunea la care este supusă în prezent biserica lui Hristos nu va dura, pentru că “Dumnezeu nu se lasă batjocorit”.

Nu vom lăsa ca bucuria să ne fie umbrită de ieșirea la rampă a unui personaj imund pentru care jurnalismul înseamnă, de ani de zile, deversare de venin și huliganice abjecţii în spaţiul public.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Aflat departe de tot ce înseamnă respectarea regulilor unei dispute de idei, de consideraţie pentru oponent, de echilibru și demnitate, lipsit de orice argument dar animat de ură viscerală, vorbind cu aplomb și suficienţă despre lucruri pe care nu le înţelege, personajul respectiv eșuează, de regulă, în invectivă și grobianism.

Ii vom ura creștinește să-l lumineze Dumnezeu și nu-i vom acorda mai multă atenţie decât merită.

Citându-l pe istoricul Nicolae Iorga, care spunea că slujitorii bisericii “…au dat poporului, ei singuri aproape, toată învăţătura,…..au sprijinit statul fără să se lase a fi înghițiți de dânsul, au călăuzit neamul pe drumurile pământului fără a-şi desface ochii de la cer,….. dând istoriei noastre cărturari, caligrafi, sculptori în lemn, argintari, oameni de stat, ostași, mucenici şi sfinţi”, nădăjduim că și în vremurile care vor veni biserica va rămâne stâlpul de nădejde al societăţii noastre.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT