ACTUALITATECompania românească Antibiotice Iași va livra statelor UE 2.750.000 de doze dintr-un...

Compania românească Antibiotice Iași va livra statelor UE 2.750.000 de doze dintr-un antibiotic pe care îl produce de peste 30 de ani

O companie românească a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană (CE) pentru antibioticul AmoxiPlus și va livra statelor membre 2.750.000 de fiole din acest medicament, pe care îl produce de peste 30 de ani.

Este vorba despre Antibiotice Iași, companie ce a anunțat, vineri, că a câștigat licitația organizată de CE.

„Noi, la Antibiotice, avem experienţă şi know-how de 65 de ani în producerea pulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlus a pieţelor europene, livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecţioase pentru pacienţii din România. Ne respectăm contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii noştri naţionali”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Potrivit sursei citate, amoxicilina cu acid clavulanic, alături de piperacilina cu tazobactam, reprezintă principalele produse recomandate de Organizația Mondială a Sănătății în tratamentul antiinfecțios.

Antibiotice este singura companie farmaceutică din România care deține un flux de producție pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955.

Produs de peste 30 de ani, acest antibiotic de generație superioară este vândut de Antibiotice Iași în spitalele din România, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...