joi, mai 23, 2024
ACTUALITATECompania Huawei a dat în judecată statul român, acuzând presiunile americane asupra...

Compania Huawei a dat în judecată statul român, acuzând presiunile americane asupra României

Huawei,companie multinațională producătoare de echipamente de telecomunicații din China, a dat în judecată statul român, contestând decizia prin care i s-a respins cererea de autorizare pentru a utiliza echipamente 5G în infrastructura țării. Acțiunea îi vizează pe prim-ministrul, Ministerul Cercetării și Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), prin Administrația Prezidențială, informează Profit.

Conform sursei citate, la baza interzicerii ar fi stat faptul că Statele Unite au exercitat presiuni asupra aliaților săi, inclusiv România, pentru a exclude Huawei din rețelele 5G, din motive de securitate cibernetică. Se suspectează că Beijingul ar putea utiliza produsele Huawei pentru a spiona comunicațiile și traficul de date.

De altfel si alte state europene cum ar fi Portugalia, Suedia, Lituania, Letonia, Italia, Germania, Franța,Danemarca dar și Marea Britanie au luat decizii similare, semnând acorduri privind securitatea 5G, menite să limiteze operațiunile companiilor chineze.

Solicitarea Huawei de autorizare 5G a fost respinsă la sfârșitul lunii februarie 2024, prin decizia premierului, publicată în Monitorul Oficial. Respingerea se bazează pe Legea nr. 163/2021 și pe evaluările instituțiilor abilitate, care au identificat riscuri, amenințări și vulnerabilități la adresa securității naționale și apărării țării.

Solicitarea de acces la 5G-ul românesc fusese formulată de către entitățile Huawei Technologies SRL, Huawei International Co. Limited, Huawei Technologies Kft și Huawei Technologies Co. Ltd.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE