ACTUALITATECompania de automobile Ford și-a modificat statutul pentru a adopta un limbaj...

Compania de automobile Ford și-a modificat statutul pentru a adopta un limbaj neutru, mai „incluziv”

Ford Motor și-a modificat statutul, pentru a adopta un limbaj de gen neutru, cu intenția de a crea un mediu de lucru mai incluziv, transmite Reuters, citat de news.ro.

Producătorul auto a anunțat că va utiliza titulatura de „chair” pentru președintele companiei, în loc de „chairman”, care este de gen masculin.

Decizia a avut loc pe fondul discuțiilor intense despre ceea ce înseamnă a fi bărbat sau femei și modul în care limbajul și instituțiile trebuie să fie mai incluzive.

În acest an, Casa Albă a adăugat pronume de gen neutru, pe care oamenii le pot selecta atunci când contactează guvernul american, în timp ce platforma de socializare pentru profesioniști LinkedIn a anunțat planurile de a permite utilizatorilor să adauge pronumele de gen preferate conturilor din anumite țări.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În luna martie a anului curent, Parlamentul European confirma existența unui „glosar intern” cu scopul asigurării unui „limbaj nediscriminatoriu și incluziv”, în care se precizează evitarea cuvintelor de „mamă” și „tată” și a altor exprimări rău famate în societatea de astăzi.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...