ȘTIRIComisia Europeană trimite înapoi PNRR pentru reevaluare. Informațiile nu sunt suficiente, existând...

Comisia Europeană trimite înapoi PNRR pentru reevaluare. Informațiile nu sunt suficiente, existând discrepanțe între documentele trimise. AUR reacționează

Comisia Europeană transmite că a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare și reziliență pe care le-a primit și spune că pe parcursul evaluării va colabora cu statele membre pentru a clarifica orice fel de întrebări, informează Digi24.

Comisia Europeană nu este pe deplin mulțumită de PNRR, întrucât sunt mai multe capitole unde oficialii europeni solicită informații suplimentare, sau despre care spun că nu au fost trimise date suficiente și documente justificative. Totodată, sunt semnalate discrepanțe între sumele transmise de Guvern în documentele Word și cele din documentele Excel, cerându-se lămuriri suplimentare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit unui purtător de cuvânt al CE, poziția instituției europene este următoarea:

• Comisia a primit Planul de Redresare și Reziliență al României și a început evaluarea în profunzime a planului. Acest proces este în desfășurare, astfel încât informațiile conform cărora Comisia a respins planul românesc nu sunt corecte;

• Pe întreaga perioadă de evaluare, Comisia este în contact permanent cu toate statele membre, inclusiv România, cu privire la conținutul planurilor lor de redresare și reziliență;

• Aceste schimburi sunt o parte complet normală și așteptată a procedurii de evaluare, astfel cum se prevede în Regulamentul RRF [articolul 19.1];

• Scopul este de a clarifica orice întrebări potențial deschise, de exemplu, prin căutarea de informații suplimentare;

• În timp ce întreprindem evaluarea planurilor pe care le-am primit, nu vom putea să comentăm măsuri individuale sau să oferim o evaluare preliminară;

• Evaluarea noastră va fi publicată ca o propunere de decizie de punere în aplicare a consiliului, însoțită de un document de lucru al personalului care explică opiniile Comisiei cu privire la plan;

• România a solicitat prelungirea perioadei de evaluare, cu care am fost de acord.

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a făcut o postare pe Facebook prin care cere demisia Guvernului „USR plus Cîțu” și demiterea imediată a ministrului fondurilor europene, Cristian Ghinea, întrucât PNRR ar fi un eșec ce compromite România, fiind „respins de Uniunea Europeană”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Guvernul USR plus CÎȚU a trădat România. Trebuie să plece acum!

Respingerea rușinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană. Guvernul USR plus Cîțu probează cu repetiție incompetență, iresponsabilitate, o crasă lipsă de expertiză și, înainte de orice, dovedește inexistența unei viziuni autentic românești în context european.

În calitate de copreședinte al AUR, singurul partid de Opoziție care s-a poziționat ferm pentru o dezbatere autentică în societate și pentru ca PNRR să fie supus votului Parlamentului, solicit demisia urgentă a Guvernului, ca unic responsabil cu elaborarea PNRR, respectiv demiterea imediată a ministrului de resort Cristian Ghinea, chiar înainte de plecarea actualului Guvern de la Palatul Victoria.

Un asemenea eșec de proporții este inacceptabil. Îi cer președintelui Klaus Iohannis să își asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a GUVERNULUI SĂU.
Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plină de erori flagrante, parcă anume gîndite pentru a nu servi României și chiar a trăda interesul național.”, scrie Claudiu Târziu.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate