ȘTIRIComisia Europeană NU a declanșat procedura de pre-infringement împotriva României. Nu există...

Comisia Europeană NU a declanșat procedura de pre-infringement împotriva României. Nu există o asemenea procedură în practica europeană

Miercuri, 28 octombrie, site-ul G4media a anunțat: „Comisia Europeană a declanșat procedura de pre-infringement împotriva României, în urma unei plângeri formulate de asociația Accept, care acuză statul român că nu respectă deciziile CJUE și CCR în cazul Coman – Hamilton”.

În realitate, însă, așa cum se poate vedea și pe pagina oficială de internet a Comisiei Europene (CE), nu există „pre-infringement” în cadrul procedurii de infringement a CE.

Ceea ce s-a întâmplat, de fapt, este că Asociația Accept a făcut o plângere către Comisie pentru că o instituție a statului român nu ar fi acordat o carte de rezidență pentru cetățeanul străin Clay Hamilton, deși CCR a recunoscut dreptul cuplului Coman – Hamilton la liberă circulație.

„Inspectoratul General pentru Imigrări îi tratează în continuare pe soții din cuplurile de același sex ca pe cetățenii străini, ca și cum n-ar avea liberă circulație, și refuză în continuare să acorde cartea de rezidență (dreptul de ședere) soțului care vine în România împreună cu cetățeanul român”, a declarat pentru G4Media Iustina Ionescu, avocata Accept.

Comisia Europeană este obligată să discute cu statele membre dacă există o plângere cum că nu ar respecta legislația europeană pentru a se clarifica dacă situația este reală sau nu.

Surse de la Bruxelles contactate de la R3Media au explicat că nu poate fi vorba despre o procedură „împotriva României”, ci o discuție între CE și statul român, pentru a se clarifica situația plângerii depuse de Asociația Accept. Acest stadiu al discuțiilor poate dura 2 luni, conform siteului Comisiei Europene.

Adrian Coman și Clay Hamilton sunt doi bărbați al căror mariaj, oficiat la Bruxelles, nu a fost recunoscut de către statul român. Aceștia au dat statul în judecată pentru a li se recunoaște actul din Belgia, obținând de la CJUE și apoi de la CCR doar dreptul de liberă circulație pe teritoriul României.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate