joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEComisia Europeană estimează că între 60 și 80 de procente din populația...

Comisia Europeană estimează că între 60 și 80 de procente din populația sa a fost infectată cu Covid-19. Se vor produce noi generații de vaccinuri

Comisia Europeană estimează că între 60% și 80% din populația Uniunii Europene a fost infectată cu Covid-19, de la începutul pandemiei, informează Mediafax.

În ciuda acestor cifre și a faptului că s-a creat o formă de imunitate naturală, colectivă, autoritățile europene insistă să se intensifice vaccinarea copiilor precizând că sunt făcute planuri de dezvoltare a unor antivirale, anunță Reuters.

„Se estimează că între 60% și 80% din populația UE a a avut Covid-19”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, în cadrul unei conferințe de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Agenția de sănătate publică a UE a precizat că, până în prezent, cazurile raportate au acoperit aproximativ 30% din populația europeană, dar dacă se adaugă infecțiile neraportate, numărul cazurilor ar putea ajunge la 350 de milioane, adică aproximativ 77% din populația europeană.

Deși peste tot numărul cazurilor a scăzut în mod evident și pandemia s-a diminuat semnificativ, Comisia sugerează că noi valuri de Covid-19 ar putea veni în viitor, întrucât virusul ar putea suferi mutații. Astfel că autoritatea recomandă statelor europene să fie pregătite să reintroducă măsurile de urgență și să intensifice vaccinarea.

Într-un document care prezintă strategia, Bruxelles-ul a îndemnat guvernele să continue să facă presiuni pentru imunizarea celor nevaccinați, în special a copiilor înainte de începerea noului semestru școlar din toamnă. Ratele de imunizare sunt sub 15% în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, cel mai tânăr grup de vârstă pentru care vaccinurile Covid-19 au fost autorizate în Europa.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De asemenea, Comisia a declarat că ar putea sprijini dezvoltarea de noi medicamente împotriva Covid-19, în special antivirale care să fie mai ușor de depozitat și de administrat. Uniunea Europeană „va explora posibilitățile de sprijinire a proiectelor care vizează dezvoltarea de antivirale”, se arată în document.

Pilulele antivirale împotriva Covid-19 dezvoltate de Pfizer și Merck & Co au fost aprobate pentru utilizare în UE. Însă adoptarea lor a fost limitată până în prezent, din mai multe motive, printre care se numără încetarea pandemiei, prețurile ridicate și procedurile naționale complicate de prescriere a acestora.

România a achiziționat peste 120 de milioane de doze de vaccin, dintre care foarte multe au expirat și au ajuns să fie achiziții risipite. Totuși, executivul UE a declarat că va depune eforturi pentru a sprijini dezvoltarea unei noi generații de vaccinuri împotriva Covid-19, care ar oferi „o protecție mai solidă și mai durabilă împotriva infecției sau a transmiterii”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate