Comisia Europeană estimează că între 60% și 80% din populația Uniunii Europene a fost infectată cu Covid-19, de la începutul pandemiei, informează Mediafax.
În ciuda acestor cifre și a faptului că s-a creat o formă de imunitate naturală, colectivă, autoritățile europene insistă să se intensifice vaccinarea copiilor precizând că sunt făcute planuri de dezvoltare a unor antivirale, anunță Reuters.
„Se estimează că între 60% și 80% din populația UE a a avut Covid-19”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, în cadrul unei conferințe de presă.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Agenția de sănătate publică a UE a precizat că, până în prezent, cazurile raportate au acoperit aproximativ 30% din populația europeană, dar dacă se adaugă infecțiile neraportate, numărul cazurilor ar putea ajunge la 350 de milioane, adică aproximativ 77% din populația europeană.
Deși peste tot numărul cazurilor a scăzut în mod evident și pandemia s-a diminuat semnificativ, Comisia sugerează că noi valuri de Covid-19 ar putea veni în viitor, întrucât virusul ar putea suferi mutații. Astfel că autoritatea recomandă statelor europene să fie pregătite să reintroducă măsurile de urgență și să intensifice vaccinarea.
Într-un document care prezintă strategia, Bruxelles-ul a îndemnat guvernele să continue să facă presiuni pentru imunizarea celor nevaccinați, în special a copiilor înainte de începerea noului semestru școlar din toamnă. Ratele de imunizare sunt sub 15% în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, cel mai tânăr grup de vârstă pentru care vaccinurile Covid-19 au fost autorizate în Europa.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
De asemenea, Comisia a declarat că ar putea sprijini dezvoltarea de noi medicamente împotriva Covid-19, în special antivirale care să fie mai ușor de depozitat și de administrat. Uniunea Europeană „va explora posibilitățile de sprijinire a proiectelor care vizează dezvoltarea de antivirale”, se arată în document.
Pilulele antivirale împotriva Covid-19 dezvoltate de Pfizer și Merck & Co au fost aprobate pentru utilizare în UE. Însă adoptarea lor a fost limitată până în prezent, din mai multe motive, printre care se numără încetarea pandemiei, prețurile ridicate și procedurile naționale complicate de prescriere a acestora.
România a achiziționat peste 120 de milioane de doze de vaccin, dintre care foarte multe au expirat și au ajuns să fie achiziții risipite. Totuși, executivul UE a declarat că va depune eforturi pentru a sprijini dezvoltarea unei noi generații de vaccinuri împotriva Covid-19, care ar oferi „o protecție mai solidă și mai durabilă împotriva infecției sau a transmiterii”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.