ACTUALITATEComisia Europeană a lansat prima strategie a UE de promovare a ideologiei...

Comisia Europeană a lansat prima strategie a UE de promovare a ideologiei LGBT. Printre altele, strategia cere statelor membre să-și adopte propriile planuri în acest domeniu, iar UE să aibă un rol de frunte în lume în promovarea drepturilor LGBT

Comisia Europeană a lansat joi prima strategie a UE privind egalitatea pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgen, intersexuale și queer (LGBTIQ), strategie anunțată de președinta von der Leyen în discursul său din 2020 privind starea Uniunii.

Potrivit unui comunicat al CE, deși în ultimii ani UE a făcut progrese în direcția atingerii egalității pentru persoanele LGBTIQ, discriminarea împotriva acestor persoane ar continua să existe, 43% declarând că se simt discriminate. Criza provocată de COVID-19 nu a făcut decât să agraveze această situație, susțin reprezentanții CE.

Strategia prezentată joi stabilește o serie de acțiuni specifice, inclusiv măsuri juridice și de finanțare, pentru următorii cinci ani, pentru a combate inegalitățile și dificultățile care afectează persoanele LGBTIQ.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Strategia propune includerea pe lista infracțiunilor din UE a infracțiunilor motivate de ură, inclusiv a discursului de incitare la ură și a infracțiunilor motivate de ură cu caracter homofob, precum și să promoveze legislația privind, printre altele, recunoașterea reciprocă a filiației în situații transfrontaliere. „Comisia va promova o inițiativă legislativă privind recunoașterea reciprocă a filiației și va explora posibile măsuri de sprijinire a recunoașterii reciproce a parteneriatelor între persoane de același gen”, se arată în comunicat.

„Fiecare dintre noi ar trebui să se simtă liber să fie ceea ce este, fără teamă de persecuție. Aceasta este Europa și acestea sunt valorile pe care le reprezentăm. Această primă strategie adoptată la nivelul UE va întări eforturile noastre comune, ca să ne asigurăm că toată lumea este tratată în mod egal”, a declarat vicepreședinta pentru valori și transparență, Vera Jourová.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Strategia stabilește o serie de acțiuni specifice, grupate în patru categorii axate pe: combaterea discriminării, asigurarea siguranței, construirea unor societăți favorabile incluziunii și adoptarea unui rol de frunte în promovarea egalității pentru persoanele LGBTIQ în întreaga lume.

Statele membre sunt încurajate să țină cont de bunele practici existente și să își elaboreze pe baza acestora propriile planuri de acțiune privind egalitatea pentru persoanele LGBTIQ, inclusiv în domeniile ce țin de competența națională. În această competență intră, printre altele căsătoria și adopția de copii.

Comisia Europeană va monitoriza periodic punerea în aplicare a acțiunilor descrise în strategie și va prezenta o evaluare la jumătatea perioadei în 2023.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate