ACTUALITATEComisia Europeană a lansat o dezbatere despre viziunea unui sat digital și...

Comisia Europeană a lansat o dezbatere despre viziunea unui sat digital și dinamic

Satul, mai exact forma pe care o va lua în următorii ani, a intrat în ținta Bruxelles-ului, căci autoritățile europene propun o nouă viziune asupra zonelor rurale, pe care le vor mai atractive, capabile să asigure tranzacția către o Europă digitală și durabilă.

În acest sens, CE a lansat, luni, o consultare publică privind noua sa inițiativă cu privire la o viziune pe termen lung pentru zonele rurale.

„Zonele rurale se confruntă adesea cu provocări precum depărtarea, lipsa conectivității și servicii limitate, având, în același timp, un potențial și oportunități majore, cu o calitate unică a vieții și un rol deosebit de jucat în tranziția către o Europă verde, digitală și durabilă. Anul viitor, pe baza acestei consultări, vom prezenta o viziune pe termen lung privind zonele rurale, pentru a le ajuta să facă față acestor provocări și să se transforme în zone atractive și dinamice”, a declarat Dubravka Šuica, vicepreședinta pentru democrație și demografie.

Orice cetățean european (fermieri, IMM-uri rurale, consumatori, cadre universitare, grupuri de acțiune locală, etc) poate să răspundă la această consultare publică, până la 27 noiembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite