ACTUALITATEComisia Europeană a lansat o dezbatere despre viziunea unui sat digital și...

Comisia Europeană a lansat o dezbatere despre viziunea unui sat digital și dinamic

Satul, mai exact forma pe care o va lua în următorii ani, a intrat în ținta Bruxelles-ului, căci autoritățile europene propun o nouă viziune asupra zonelor rurale, pe care le vor mai atractive, capabile să asigure tranzacția către o Europă digitală și durabilă.

În acest sens, CE a lansat, luni, o consultare publică privind noua sa inițiativă cu privire la o viziune pe termen lung pentru zonele rurale.

„Zonele rurale se confruntă adesea cu provocări precum depărtarea, lipsa conectivității și servicii limitate, având, în același timp, un potențial și oportunități majore, cu o calitate unică a vieții și un rol deosebit de jucat în tranziția către o Europă verde, digitală și durabilă. Anul viitor, pe baza acestei consultări, vom prezenta o viziune pe termen lung privind zonele rurale, pentru a le ajuta să facă față acestor provocări și să se transforme în zone atractive și dinamice”, a declarat Dubravka Šuica, vicepreședinta pentru democrație și demografie.

Orice cetățean european (fermieri, IMM-uri rurale, consumatori, cadre universitare, grupuri de acțiune locală, etc) poate să răspundă la această consultare publică, până la 27 noiembrie 2020.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...