ACTUALITATE Comisarul european, Stella Kyriakides: Actuala criză sanitară reprezintă o oportunitate pentru a...

Comisarul european, Stella Kyriakides: Actuala criză sanitară reprezintă o oportunitate pentru a înființa o „Uniune Europeană a Sănătăţii”. Întoarcerea la vechea normalitate nu mai e o opțiune

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat, vineri, că actuala criză sanitară reprezintă „o oportunitate de a evolua” şi de a crea o „Uniune Europeană a Sănătăţii”, informează Agerpres.

Declarația comisarului european a fost făcută în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Forumului European pentru Sănătate Gastein.

Potrivit sursei citate, Stella Kyriakides a susţinut, totodată, înfiinţarea Uniunii Europene a Sănătăţii, „pentru ca în viitor să fim mai bine pregătiţi, pentru a avea instrumentele corespunzătoare şi pentru a răspunde în mod eficient la ameninţări”.

„COVID-19 ne-a reamintit că marile provocări cu care ne confruntăm în prezent, de la schimbările climatice, la coronavirus sau rezistenţa microbiană la antibiotice, au devenit obişnuite şi le putem învinge prin parteneriate, solidaritate şi multilateralism”, a spus comisarul european.

Stella Kyriakides a subliniat că întoarcerea la vechea normalitate nu mai reprezintă o opțiune.

„Acum avem o şansă de a merge mai departe împreună, prin multilateralism şi solidaritate. Haideţi să profităm de această oportunitate de a evolua şi de a crea o Uniune Europeană mai sănătoasă şi mai rezistentă deoarece întoarcerea la vechea normalitate este evident că nu mai reprezintă o opţiune”, a încheiat Stella Kyriakides.

Totodată, Clemens-Martin Auer, preşedinte al Forumului European pentru Sănătate Gastein, a declarat că „această criză COVID a scos la suprafaţă necesitatea de a dansa cu „elefanţii’ care ne împiedică să facem mai multe progrese în domeniul sănătăţii”.

„Ceea ce ultimele şase, şapte sau opt luni au scos în evidenţă de asemenea este că fragmentarea naţională duce la haos când vine vorba despre depăşirea crizei COVID-19”, a spus el dând ca exemplu negativ problemele legate de interdicţiile privind călătoriile în lipsa unor „măsuri unitare pentru gestionarea situaţiei”. El a oferit însă şi un exemplu pozitiv, cel al „membrelor UE unite în procurarea vaccinurilor împotriva COVID-19”, a subliniat Clemens-Martin Auer.

În discursul său anual din iulie, privind starea Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a pledat pentru o „Uniune Europeană a Sănătăţii” şi consolidarea sistemului european de sănătate.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Siteul are nevoie de 34.620 de lei...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite