duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEComisarul european, Stella Kyriakides: Actuala criză sanitară reprezintă o oportunitate pentru a...

Comisarul european, Stella Kyriakides: Actuala criză sanitară reprezintă o oportunitate pentru a înființa o “Uniune Europeană a Sănătăţii”. Întoarcerea la vechea normalitate nu mai e o opțiune

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat, vineri, că actuala criză sanitară reprezintă “o oportunitate de a evolua” şi de a crea o “Uniune Europeană a Sănătăţii”, informează Agerpres.

Declarația comisarului european a fost făcută în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Forumului European pentru Sănătate Gastein.

Potrivit sursei citate, Stella Kyriakides a susţinut, totodată, înfiinţarea Uniunii Europene a Sănătăţii, “pentru ca în viitor să fim mai bine pregătiţi, pentru a avea instrumentele corespunzătoare şi pentru a răspunde în mod eficient la ameninţări”.

“COVID-19 ne-a reamintit că marile provocări cu care ne confruntăm în prezent, de la schimbările climatice, la coronavirus sau rezistenţa microbiană la antibiotice, au devenit obişnuite şi le putem învinge prin parteneriate, solidaritate şi multilateralism”, a spus comisarul european.

Stella Kyriakides a subliniat că întoarcerea la vechea normalitate nu mai reprezintă o opțiune.

“Acum avem o şansă de a merge mai departe împreună, prin multilateralism şi solidaritate. Haideţi să profităm de această oportunitate de a evolua şi de a crea o Uniune Europeană mai sănătoasă şi mai rezistentă deoarece întoarcerea la vechea normalitate este evident că nu mai reprezintă o opţiune”, a încheiat Stella Kyriakides.

Totodată, Clemens-Martin Auer, preşedinte al Forumului European pentru Sănătate Gastein, a declarat că “această criză COVID a scos la suprafaţă necesitatea de a dansa cu “elefanţii’ care ne împiedică să facem mai multe progrese în domeniul sănătăţii”.

“Ceea ce ultimele şase, şapte sau opt luni au scos în evidenţă de asemenea este că fragmentarea naţională duce la haos când vine vorba despre depăşirea crizei COVID-19”, a spus el dând ca exemplu negativ problemele legate de interdicţiile privind călătoriile în lipsa unor “măsuri unitare pentru gestionarea situaţiei”. El a oferit însă şi un exemplu pozitiv, cel al “membrelor UE unite în procurarea vaccinurilor împotriva COVID-19”, a subliniat Clemens-Martin Auer.

În discursul său anual din iulie, privind starea Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a pledat pentru o “Uniune Europeană a Sănătăţii” şi consolidarea sistemului european de sănătate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate