vineri, februarie 23, 2024
ȘTIRIColonelul (r) Vasile Zărnescu, iertat de sentința de închisoare pentru negarea holocaustului...

Colonelul (r) Vasile Zărnescu, iertat de sentința de închisoare pentru negarea holocaustului după ce judecătorii i-au admis apelul

Curtea de Apel București a admis în parte apelul depus de Vasile Zărnescu, care fusese condamnat de judecătoria sectorului 3 București pe 4 februarie 2021, la o pedeapsă de 13 luni închisoare cu amânarea executării pentru infracțiunea de negare a Holocaustului.

Zărnescu, care este colonel în retragere al Serviciului Român de Informații a primit în schimb un avertisment ca pe viitor să nu mai săvârșească alte infracțiuni, a anunțat acesta, într-un comunicat remis presei.

Zărnescu afirmă că „sabia lui Damocles va fi mereu asupra mea”. La rândul său, Reprezentantul Guvernului pentru Combaterea Antisemitismului și Xeofobiei, deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat: „Instanța a constatat vinovăția. Acest lucru este fundamental. Nu sunt jurist, nu-mi pot explica transformarea pedepsei de pe fond în avertisment.” la solicitarea G4Media.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Zărnescu fusese condamnat la 13 luni cu amânarea executării pentru că a publicat cartea „Holocaustul, gogorița diabolică”. Procurorii l-au trimis în judecată considerând că acest volum se încadrează în prevederile ordonanței 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Hrănește bine(le ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Conform acesteia, „Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Condamnarea în prima instanță fusese prima condamnare pentru negarea holocaustului din istoria României.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

5 COMENTARII

  1. Deci sa iti exprimi public opinii se considera “infractiune” daca aceste opinii nu sunt identice cu cele oficiale.
    Am inteles, multumesc.
    PS: La ce holocaust se refera acestia? Conform DEX: HOLOCÁUST, holocausturi, s. n. (În Antichitate) Jertfă adusă zeilor, în care animalul sacrificat era ars în întregime. (În prezent) Ucidere în masă din cauza unor motive politice, religioase sau ca urmare a unor cataclisme provocate de om. [Pr.: -ca-ust. – Var.: olocáust s. n.] – Din fr. holocauste.

  2. La fel ca in orice dictatura, libertatea de expresie este calcata in picioare. Istoria este rescrisa de invingatori care sub amenintarea inchisorii si a falimentului economic interzic orice dovada care ar contrazice varianta scrisa de ei.
    Cat de curand va fi interzis sa afirmi invatatura crestina, ca in vremurile prigoanelor pagane. Elitele sataniste vor controlul total prin interzicerea adevarului. Doar ca “Eu sunt calea, adevarul si viata” spune Mantuitorul si satanistii nu vor putea sa opreasca raspandirea Adevarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE