luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEColonelul Gheorghiță este acuzat că a cerut MUȘAMALIZAREA unui caz de paralizie...

Colonelul Gheorghiță este acuzat că a cerut MUȘAMALIZAREA unui caz de paralizie temporară facială apărut după vaccinare / E vorba despre atitudinea autorităților statului care MINT cetățenii

Colonelul Valeriu Gheorghiță, fostul șef al campaniei de vaccinare anti-Covid, este acuzat că a mușamalizat efectele adverse raportate după vaccinare, scrie Libertatea.

Bogdan Oprea, profesor universitar și fost purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăți, a spus într-un interviu acordat „Libertatea”, că șeful campaniei de vaccinare i-a cerut să mușamalizeze un caz al unei femei care a făcut paralizie temporară după vaccinare.

„Primul caz național de efect secundar al vaccinului a fost la o doamnă din Vâlcea. Paralizie temporară facială dreapta. Eu eram purtător de cuvânt. Un înalt funcționar al ministerului, medic, s-a uitat pe fișa medicală. Cei din spitalul local chemaseră un neurolog, acesta pusese diagnosticul. Nu un „urgentist”, nu un alt medic. Își făcuseră treaba, se îngrijiseră de pacientă. Am dat un comunicat în care am rezumat cazul, ne-am făcut datoria să informăm oamenii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Șeful CNCAV, colonelul Gheorghiță, ne-a sunat. Era furios de ce am dat comunicatul. Existau oricum tensiuni între MS și CNCAV, însă acum aveam un caz concret. Gheorghiță ne-a cerut să dezmințim. „Cum să dezmințim, dacă e adevărat?”, l-am întrebat. „Femeia nu are nimic”, ne-a spus el. I-am răspuns că avem actele și am adăugat: „Dacă nu are nimic, de ce ai adus-o cu ambulanța, la București?”. Replica lui a fost aceea că ea a avut „atac de panică”. N-am să uit niciodată asta”, a spus Oprea pentru Libertatea.

Oprea a spus că raportul CNCAV despre perioada ultimilor doi ani, despre care R3media a scris aici, este „înfiorător”.

„E vorba despre atitudinea autorităților statului care mint cetățenii. Cei care ne conduc vin din rândul nostru, treaba lor e să ne spună adevărul, fără nuanțe, direct, și să ne lase pe noi să decidem”, a adăugat Oprea.

Sunat de către Libertatea, colonelul Valeriu Gheorghiță a răspuns, a ascultat tema și a spus că statutul de manager al spitalului SRI nu-i permite să comenteze fără proceduri care urmează să fie parcurse.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate